Siva kosa jedan je od novih trendova, a idealna je za sve koji vole eksperimentirati s netradicionalnim bojama

Jedna nijansa sive posebno je postala popularna na Instagramu, a radi se o Oyster sivi koje donosi svježinu i prozračnost
Vidi originalni članak

Ne može se poreći, srebrna kosa bila je jedna od nijansi o kojoj se najviše pričalo prošle godine. Kada su frizere pitali o predviđanjima za hit boju kose za 2023., mnogi od njih su rekli sivu/srebrnu boju. 

“Ove sezone ćemo definitivno vidjeti žene koje prihvaćaju svoju sijedu kosu”, kaže James Pryce, stručni glavni stilist u salonu Larry King, za Glamour. Ne samo da ćemo prihvatiti naše sijede nego ćemo, prema Jamesu, također lažirati sijede uz malu pomoć sjajila, nijansi i boja.

I primijetili smo jednu nijansu koja je posebno uzela maha. Oyster siva svježa je te prozračna boja koja se pojavljuje diljem Instagrama i savršena je za ljeto.

Svijetla, sedefasto-srebrna boja objedinjuje jedinstvenu mješavinu hladno tonirane, platinasto plave sa svjetlucavim srebrnim pramenovima s plavim i ljubičastim tonovima. Stvara sofisticiran i moderan izgled koji nadopunjuje širok raspon tonova kože i izvrstan je izbor za svakoga tko želi eksperimentirati s netradicionalnim bojama kose.

Iako to može biti izbor boje koji zahtijeva relativno malo održavanja, ključ Oyster srebrne boje je prevencija i održavanje. Ultra sjajni, sedefasti odsjaj ono je što podiže ovu boju na višu razinu, što znači da su maske za kosu i tretmani sjajila najbolji prijatelji ove nijanse.

Kada se odlučujete za bilo koju novu nijansu za svoju kosu, važno je razmotriti kako će boja pristajati uz ton vaše kože. No, posebno kod sijedih nijansi rizik od ‘ispiranja’ veći je no ikad.

Sapphire Driver, voditeljica i koloristica u BLEACH London, objašnjava: “Svi mi imamo svoje preferencije o tome kako se različiti tonovi slažu, ali postoji rizik da siva može isprati kožu ako nije uravnotežena. Oni s više žute ili hladne boje kože možda će je teže nositi, dok bi netko s više topline i ružičaste kože mogao smatrati da izgleda jako lijepo.”

Nakon bilo kakvog ekstremnog tretmana bojanjem, vaši će se pramenovi malo pogoršati. Da biste održali svoju kosu u vrhunskom stanju, trebali biste uložiti u dobru masku za kosu kako biste svojim korijenima i vrhovima pružili prijeko potrebnu njegu. Redovita uporaba maski za kosu može pomoći obnoviti prirodna ulja u kosi, koja se mogu izgubiti zbog stiliziranja, okolišnih čimbenika i kemijskih tretmana.

Pronađite dobru masku koja je posebno dizajnirana da prodre u vlas kose te sadrži vitamine, minerale i druge korisne sastojke koji pomažu obnoviti oštećenu kosu i spriječiti lomljenje, posebno nakon bojanja. Bez obzira imate li kovrčavu, ravnu, gustu ili tanku kosu, korištenje maske za kosu jednom ili dva puta tjedno može učiniti primjetnu razliku u zdravlju i vitalnosti vaših srebrnih pramenova.

Čini se kako će proljeće obilježiti jarke boje i upečatljivi uzorci: U ponudi već sad ima genijalnih modela!

FOTO: H&M Vezena pamučna haljina 29,99 € FOTO: H&M Vezena pamučna suknja 39,99 € FOTO: H&M Izvezeni korzet top 34,99 € FOTO: H&M Mini haljina s uzorkom 19,99 € FOTO: H&M Haljina uz tijelo 39,99 € FOTO: H&M Slip haljina s izrezom 49,99 € FOTO: H&M Haljina od finog pletiva 19,99 € FOTO: H&M Pleteni džemper 39,99 € FOTO: H&M Košulja heklanog izgleda 49,99 € FOTO: H&M Izvezena haljina od mješavine liocela 59,99 € FOTO: H&M Haljina na vezanje od satena 25,99 € FOTO: H&M Izvezeni top s otvorenim ramenima 34,99 € FOTO: H&M Izvezena maksi suknja 59,99 € FOTO: H&M Predimenzionirana košulja s vezom 49,99 € FOTO: H&M Vezene hlače 49,99 €

Odlično kombinira nespojive komade: 'Ovu kombinaciju sam odabrala u skladu s proljećem'
Odlično kombinira nespojive uzorke: 'Volim crno - bijele kombinacije, u mom ormaru nema puno boja'
Stajliš, a ležeran outfit idealan za kraj tjedna: 'Konačno je zatoplilo i poželjela sam obući suknju'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".