Šiške stvorene za one koji ih prvi put šišaju: Predviđaju im veću popularnost i od prošlogodišnjih tzv. "zavjesa-šiški"

Za trend bottleneck šiški zaslužna je stilistica kose Bryce Scarlett koja ih je predstavila na naslovnici britanskog Voguea u kolovozu prošle godine, kad ih je nosila Margot Robbie.
Vidi originalni članak

Ako tražite beauty rješenje koje je jednostavno, lako se stilizira i vječno chic, vrijeme je da razmislite o tzv. bottleneck šiškama. Glamour piše kako je riječ o šiškama koje ćemoviđati po svuda, a vjeruju i kako bi mogle nadmašiti popularnost curtain bangs, odnosno tzv. zavjesa-šiški.

Za trend bottleneck šiški zaslužan je stilistica kose Bryce Scarlett koja ih je predstavila na naslovnici britanskog Voguea u kolovozu prošle godine, kad ih je nosila Margot Robbie. Potražnja za njima raste od prošlog ljeta, a stručnjaci predviđaju da će bottleneck šiške biti jedna od najtraženijih frizura u ovoj sezoni, ali i u ostatku godine.

Bottleneck šiške stilizirane su slično poput zavjesa-šiški, no u sredini su nešto kraće i rjeđe. Pramenovi koji uokviruju lice su duži i sežu čak do jagodica pa ovakve šiške izvrsno izgledaju i kad se nose s repom ili punđom, što je super jer je frizura postojana i u danima kad nemate volje prati kosu; dovoljno je tek stilizirati šiške. 

Ako i sami želite isprobati bottleneck šiške, a niste sigurni u to, zamolite frizera za duže šiške koje će sezati do jagodica, pod kutem koji laska licu, sa slojem pramenova koji seže između jagodica i čeljusti, pojašnjavaju stručnjaci. Sredina šiški trebala bi biti nešto kraća, no linija šišanja treba biti "mekana" i isprekidana, tako da najkraći dio postepeno ide prema dužem na rubovima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Smith (@tomsmithhd)

Ovakve šiške lijepo uokviruju lice i ističu jagodice, a odličan su odabir ako prvi put šišate šiške jer nisu guste i lako se oblikuju, tvrde stručnjaci za Glamour, i dodaju još jednu prednost bottleneck šiški. Naime, zbog različitih dužina, nećete imati problem s njihovim puštanjem pa nećete morati prolaziti tu, prema mnogim mišljenjima, napornu fazu rasta šiški. 

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen

 

Volimo klasiku s pomakom kakvu bira Aleksandra Dojčinović: Nosi i torbu koja je hit među trendsetericama

Torba kakvu nosi modno osviještena studentica mnogi imaju na listi želja: 'Pratim trendove i ne bih nosila glomazne tenisice'

Četiri mita o rastu i zdravlju noktiju koja ste sigurno barem jednom čuli, a u njih treba prestati vjerovati

Ako ove sezone u kolekciju dodate cipele kakve nosi lijepa ekonomistica, sigurno nećete pogriješiti!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".