Šiške koje se lako održavaju? Da, upravo su one hit za ljeto, a lijepo pristaju svakom obliku lica

Riječ je o tzv. slip šiškama koje neodoljivo podsjećaju na "zavjesa-šiške", no nisu toliko guste
Vidi originalni članak

Prvi je dan ljeta, nova je sezona pred nama, a ona je rezervirana i za neke nove trendove ili, možda, promjenu imidža. A ako razmišljate o šiškama, imamo super prijedlog za kojeg kažu da će biti ljetni hit. Riječ je o tzv. slip šiškama koje neodoljivo podsjećaju na popularne "zavjesa-šiške", odnosno curtain-bangs.

Popularne slip šiške nose već celebrity dame poput Camile Cabello i Jennifer Lopez, a pravo je osvježenje za ove ljetne dane. Frizeri su za Glamour rekli da ljepota slip šiški leži u tome što su jednostavne za održavanje, odnosno zahtijevaju manje brige nego klasične šiške i ne morate često ići u frizerski salon. 

Kao što smo rekli, podsjećaju na zavjesa-šiške koje su apsolutni hit zadnjih godinu dana, no za razliku od njih koje su jako guste, slip šiške nisu toliko izražene. Osim što se lako održavaju, slip šiške se jednostavno i stiliziraju, a sve što vam treba su četka i sušilo za kosu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koristite okruglu četku i usmjerite sušilo za kosu prema dolje kako biste ravnomjerno izravnali šiške, bez kovrčanja. Ako želite da budu sasvim ravne, možete preko njih prijeći i peglom za kosu, a za zaglađeniji izgled, dodajte ulje za kosu. S druge strane, slip šiške jednako dobro izgledaju kad se suše prirodnim putem, na zraku, za nešto ležerniji izgled. 

Kod stiliziranja možete dodati sprej za teksturu ili mousse kako biste postigli tzv. messy izgled. Ako se brinete da će se šiške brzo zamastiti, stručnjaci savjetuju korištenje šampona za suho pranje kose kao savršenog proizvoda za upijanje viška ulja i osvježavanje šiški između dva pranja. Takav je šampon super jer daje na volumenu, što ovakvoj frizuri i treba. 

Kako šiške rastu, tako će se "uklopiti" s ostatkom kose pa nećete imati onu problematičnu, prijelaznu fazu, već će frizura uvijek biti izvrsna! Ako se i dalje dvoumite, tu je još jedna prednost - slip šiške jako su svestrane pa ih možete nositi u kombinaciji s raspuštenom kosom, skroz ravno ili s valovima, a jednako dobro će izgledati i kad se nose s visokim repom ili niskom punđom. 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".