Šiške koje su sjajan izbor ako razmišljate o promjeni: Kosi donose dinamiku i volumen, a pristaju raznim frizurama

Ne samo da šiške dobro izgledaju u kombinaciji s kapama i šeširima, već je prednost i što s njima uvijek imate frizuru
Vidi originalni članak

Jesen je odlično vrijeme za promjenu, a tražite li nešto cool, možda je vrijeme da isprobate - šiške! Osim što odlično izgledaju u kombinaciji s kapama, beretkama i šeširima, volimo ih jer s njima uvijek imate frizuru, i kad je kosa raspuštena i kad je u repu ili punđi. Dakle, bolje ne može!

Ako nemate ideje kakve šiške odabrati, možete razmisliti o šiškama koje Glamour ističe kao popularan izbor za 2022. Riječ je o tzv. shag šiškama za koje kažu da pristaju različitim frizurama i dužinama kose, kao i da joj pružaju volumen i teksturu.

Ljepota ovih šiški je što kosi, osim volumena, donose i dinamiku pa ovakve "čupave" šiške nude super odmak od klasike i ostavljaju cool dojam. Ovakve šiške nisu jako "uglađene" te nemaju "kontinuitet" kakve imaju, na primjer, zavjesa-šiške. Super se nadovezuju na ostatak kose, a tekstura je opisana kao rock 'n' roll' đir. Kraći se dijelovi nalaze na sredini čela, dok je prema rubu čela kosa postepeno sve duža i duža. Važno je naglasiti da je oblik šiški personaliziran pa je frizer treba prilagoditi svakom klijentu.

Ako ne znate trebate li ošišati šiške, vodite se savjetima Evelin Benković, vlasnice popularnog zagrebačkog salona Evelin koja je za Divu jednom prilikom podijelila nekoliko važnih "pravila" kad su u pitanju šiške. Kaže kako je važno paziti da nisu prekratke ni preduge, što je iznimno bitno kod kratke kose:

- To stavljam kao imperativ. To diktiraju širina i dužina brade i duljina nose, odnosno "isturene" jedinice na licu, a šiške moraju biti dulje od toga. Jako je bitno da "omekšaju" lice. Uska i duguljasta lica nerijetko izgledaju umorno pa je bitno da ih šiške omekšaju. Na oštro lice nikako ne idu kratke i oštre linije oko uha.

Jedan od važnijih savjeta prije šišanja je taj da svatko tko se na šiške odluči, mora biti svjestan da ih mora fenirati.

- Klijentice uvijek educiramo kako postupati sa šiškama. Moraju se redovito šišati, pogotovo ako je riječ o ravnim ili bob. Preporučujemo ono što je najbolje za njihov tip lica, ali i njihove navike jer je bitno što i kako radimo - zaključila je Evelin. 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".