Sezona je svadbi, maturalnih i krizmi: Na što treba paziti prilikom izbora frizure i koje su najveći hit ove sezone?

Porazgovarali smo sa Sanjom Penavom, vlasnicom salona Sophie, koja nam je ispričala sve o trendovima u svečanim i elegantnim frizurama za ovu sezonu
Vidi originalni članak

Sredina i kraj proljeća te prvi tjedni ljeta uvijek su u znaku svečanosti poput vjenčanja i maturalnih zabava. Jedno od pitanja uvijek je "Što odjenuti?", a nastavno na to dolazi i pitanje koje se odnosi na izbor frizure.

Kako bismo doznali koje su trenutno najpopularnije frizure, pričali smo sa Sanjom Penavom, vlasnicom popularnog zagrebačkog salona Sophie u Teslinoj ulici.

– Nalazimo se u dijelu godine kada imamo jako puno događanja. Bilo da se radi o svadbi, maturalnoj ili krizmi, vječno je pitanje kakvu frizuru odabrati. Treba imati na umu da frizura treba odgovarati obliku lica, haljini, ali i ostalim modnim dodacima, primjerice naušnicama – govori Penava i dodaje da su različite ukosnice i špangice veliki hit ovog proljeća i ljeta, a upravo su one idealne za svečanije prigode poput vjenčanja.

– Frizura će u velikoj većini slučajeva podići cijelu kombinaciju. Haljine bez naramenica najviše vole raspuštenu kosu, a haljine s visokim ovratnikom najbolje pašu uz zaglađene frizure koje počinju razdjeljkom na sredini glave te uz nisku punđu na zatiljku – pojašnjava vlasnica "Sophie". 

Ako nosite haljinu golih leđa nećete pogriješiti kombinirate li je s klasičnim visokim repom ili zaglađenom punđom, kaže Penava. Klijentice u salonu znaju otprilike kakvu bi frizuru voljele imati, no uvijek vole poslušati savjet stručnjaka što bi im najviše pristajalo, zaključuje. 

 

Modno osviještenoj voditeljici lepršava haljina pristaje kao salivena: 'Ljeto je za njih idealno, najviše ih volim nositi'

Dama od koje svi možemo učiti o stilu: Znanstvenica je od svega par klasičnih komada napravila savršen ljetni stajling

Čak i ako ne volite efektan leopard uzorak, svidjet će vam se kako ga nosi prezgodna novinarka i model

Sandale iz snova! Saznajte modele koje osvajaju ljeto 2022.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".