Šešire obožavamo, ali frizuru nakon njih baš i ne! Kako srediti kosu nakon što ih skinete?

Šeširi su omiljeni jesenski modni dodatak, no kosa ih baš i ne voli!
Vidi originalni članak

Iako su kape i šeširi odličan modni dodatak i čine se uvijek kao dobra ideja, problem nastaje onda kada ih trebamo skinuti. Sigurno ste svi upoznati s problemom slijepljene kose ili pomahnitalim elektircitetom nakon skidanja kape i sigurno nikome od nas to nije omiljeni trenutak, stoga vam donosimo nekoliko savjeta s kojima ćete ukrotiti svoju kosu i popraviti štetu. 

Putno izdanje laka za kosu ili suhog šampona u ovom je slučaju spas. Razbarušite svoju kosu tako da je prvo preokrenete naopako i onda pošpricate suhim šamponom ili lakom. Ako nemate ništa od toga pri ruci, kroz kosu prođite prstima kako biste povratili izgubljeni volumen. Ako vam je kosa dovoljno duga, visoki rep ili punđa također će spasiti stvar. 

Kovrčava kosa zahtijeva nešto drugačiji tretman. Kako biste popravili prirodno valovitu frizuru potrebna je, vjerovali ili ne, vlaga. Ona će omekšati kosu koju je izravnala kapa ili šešir te će vratiti vlažnost folikulama kose. Probajte se otuširati bez pranja kose ili potopite mali ručnik u vruću vodu, ocijedite ga pa omotajte oko glave. Za savršene rezultate postupak završite s pjenom za kosu koja će oblikovati kovrče. 

via GIPHY

Iako je šteta popravljiva, kako do nje ne bi uopće došlo bitno je kosu pripremiti za nošenje kape. Ključno je da kosa bude u potpunosti suha. Kombinacija vlažne kose i kape može samo oštetiti vlasi, dok će frizura biti uglavnom sljubljena uz glavu. 

Osim sušenja kose, koliko god paradoksalno zvučalo, potrebno je kosi osigurati dovoljnu razinu vlage kako bi i izgledala glatko. Na vrhove nanesite ulje za kosu ili regenerator koji se ne ispire kako bi kosa bila sjajna i hidratizirana. 

Uz sve to, ključan je i materijal kapa i šešira. Uvijek se prije odlučite se za kašmir, svilu ili vunu jer su oni manje štetni za kosu. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".