Serumi su osnova njege: Uz savjet stručnjaka odaberite onaj idealan za svoju beauty rutinu s kojim će koža blistati

Koža traži ciljanu njegu, a serumi su zbog različitih namjena idealni za rješavanje problema kože kao što su suhoća, neujednačenost, opuštenost...
Vidi originalni članak

U formulama za njegu kože osim sastojaka, ključna je i njihova koncentracija, jer upravo o tome ovisi utjecaj aktivnih molekula na našu kožu. Trendovi u ljepoti nalažu jednostavnost, no nisu to samo smjernice koje se mijenjaju sezonski, poput modnih, već zdrava koža želi što manje slojeva, ali oni moraju biti ključni.

Šminka, znaju svi koji su se ikad po - željeli „zacementirati“, ne sjeda dobro na kožu začepljenu teškim formulama, već upravo na onu koja je lagano zaštićena izabranim proizvodima. Upravo zato, serumi se posljednjih godina izdižu iznad brojnih kozmetičkih sfera i dolaze u sam vrh najpopularnijih formula, kao osnova svakodnevne njege.

– Često zanemarujemo serume iako su važni kao i najprodavaniji kozmetički proizvodidi – kreme – komentira Paula Bahlen iz tvrtke Bahlen beauty.

– Serum se koristi u kombinaciji s kremom. Dakle, prvo nanosimo serum, a potom kremu. Serumi zbog manjih molekula aktivnih sastojaka prodiru dublje u kožu i dugoročnim korištenjem pružaju bolje rezultate od krema, koje djeluju samo na prvi i eventualno drugi sloj kože. Serum je po karakteru lagana formula, često fluidna i vrlo ugodna, upija se gotovo odmah, a to znači da molekule brzo prodiru i rade ono što trebaju.

– Kod korištenja seruma nećemo osjetiti trenutne rezultate, ali dugoročno su oni bolji – dodaje Petra.

– Najbolja je kombinacija u dnevnoj rutini koristiti uvijek serum prije kreme jer onda djelujemo na sve slojeve kože. Kakvu god problematiku kože imali ili vam je pak potrebna samo hidratacija, preporučuje se uvesti serum u dnevnu rutinu, ali nažalost klijenti danas nisu dobro informirani pa ve - ćina koristi samo kreme zbog trenutnog osjećaja ugode, hidratacije, smanjenja zatezanja i slično pa se teško odlučiti na kupnju seruma, iako je dugoročnije to ključno za bolji rezultat. Zato, dodaje stručnjakinja, u kozmetičkim tretmanima serum je nezaobilazan korak.

Naime, terapeut će odabrati serum po mjeri, odnosno ovisno o problemu koji treba riješiti, a nakon toga i čitav tretman. Prema tome, treba se držati sličnog rituala njege i kod kuće, jer svaki serum ima ciljanu funkciju. Oni su koncentrirani, ali imaju više namjena, za razne probleme i nepravilnosti na koži. Hidratizirajući su najpopularniji, stoga je čak i u dvadesetima, birate li serum, onaj s visokim postotkom vlage sigurna preporuka. Iako od jednog korištenja seruma nećemo primije - titi rezultate, tek trenutni osjećaj osvježenja, nakon nekog vremena, a riječ je o samo nekoliko tjedana, koža postaje dubinski izmijenjena. Bilo da je riječ o hidrataciji, vitaminu C ili nekom drugom boosteru, koža uskoro pokazuje svoje bolje lice. Postaje zdravija i otpornija na svakodnevne izazove, a time i zadovoljna s malo šminke ili tonirane kreme.

Osim vitamina C, koji je danas jako popularan u serumima jer ujednačava ten i jedan je od najjačih anti-age aduta, tu su i hijaluronski kokteli te vitaminske kombinacije i peptidi. Popularne su i after-sun varijante, koje osvježavaju kožu dubinski te donose intenzivnu hidrataciju. Koji god serum izabrali, ključno je koristiti ga svakodnevno, jer upravo njihova dubinska uloga u njezi lica donosi očekivane pozitivne promjene. Uvijek je važan prvi sloj koji nanosimo, odnosno upravo bi on morao biti taj koji ima sposobnost ulaska u epidermis što dublje. Naime, naša se koža stalno obnavlja i „troši“, izložena je raznim vanjskim utjecajima, stoga donji sloj, koji se nakon ne - kog vremena pretvara u gornji, mora biti ojačan, kako bi prirodna zaštita lica bila što bolja i kvalitetnija.

S godinama prirodna je zaštita naše kože sve fragilnija, a jedna od stavki koja nam sve više nedostaje je – moćna hijaluronska kiselina. Ona veže vodu i čini naše lice zdravim i mladolikim, a upravo će je serumi nadoknaditi na svakodnevnoj bazi. Stoga, serum bi kao osnova njege trebao biti dio našeg omiljenog rituala baš svaki dan.

Serum za zrelu kožu Vichy Neovadiol, ljekarne, 30 ml 270 kn Kiehl’s Vital SkinStrenghtening Super Serum, Kiehl’s, 30ml 405 kn Pčelarstvo Radošević 10 HDA Royal serum, ljekarne, 30ml 469 kn Nivea Hyaluron Cellular Filler serum esencija, drogerije, 30 ml, 134,90 kn Niod Copper Amino Isolate Serum 2:1, Top.hr, 15 ml 540 kn La Roche Posay Pure Vitamin C10, ljekarne, 30 ml, 266 kn Vitamin C serum Kylie Skin by Kylie Jenner, douglas.hr, 20 ml 265 kn Hangover Good In Bed Serum Too Faced, douglas.hr 29 ml 269 kn Avene Hydrance Intense rehidrirajući serum, ljekarne, 30 ml 203 kn

Ako ni po ljeti ne odustajete od pudera, imamo nekoliko favorita koji su na licu prozračni i lagani
Što koristiti, a što preskočiti? Vlasnica zagrebačkog salona ispričala nam je kako izgleda idealna ljetna beauty rutina
Ako vodite bitku s kožom sklonom nepravilnostima, vrijeme je da doznate više o ovoj super kiselini
Hit na društvenim mrežama je proizvod od pedesetak kuna s kojim će kojim će lice biti savršeno glatko

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".