Serum od sedam eura koji zaslužuje čistu peticu za suzbijanje akni i uklanjanje tamnih mrlja s lica

The Ordinary je poznat po pristupačnim i učinkovitim proizvodima, a sad je u fokusu salicilna kiselina s njihovim potpisom koja je izvrsna u borbi protiv hiperpigmentacije
Vidi originalni članak

Ako barem malo pratite beauty svijet, sigurno ste upoznati i s proizvodima za njegu kože brenda The Ordinary. Deciemov brend u svojoj ponudi ima niz pristupačnih seruma, krema i ulja koji su stekli veliku popularnost među beauty entuzijasticama. To nimalo ne čudi, s obzirom na to da brend nudi učinkovite proizvode po pristupačnim cijenama. 

Prije godinu dana obznanili su povećanje cijena, uvjetovano poskupljenjem sirovina i širenjem tima, što je prvo povećanje cijena u desetak godina koliko postoje. Proizvodi nisu hvaljeni samo od strane beauty ljubiteljica, nego ih vole i dermatolozi, a jedan od proizvoda koji je u posljednje vrijeme došao u fokus je The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution serum napravljen je za kožu sklonu aknama, a od sličnih proizvoda razlikuje se po svojem nježnom pristupu. Piling na bazi kiselina može iziritirati osjetljivu kožu, no ovaj proizvod idealan je za kožu sklonu nepravilnostima kao i početnicima u skincareu. 

Kako piše Allure, bez obzira na to što je glavni sastojak salicilna kiselina, neće iziritirati osjetljivu kožu. Količina od 2% maksimalna koncentracija salicilne kiselinu koju Uprava za hranu i lijekove (FDA) dopušta u jednom proizvodu za njegu kože bez recepta pa je mnogima nevjerojatno što je pogodan i za osobe s osjetljivom kožom. Iz The Ordinaryja kažu da je to jer brend koristi oblik salicilne kiseline bez vode, što omogućuje oslobađanje neionizirane kiseline u slobodnom obliku, neovisno o pH, s obzirom na to da emolijentna baza ne podržava ionizaciju. U prijevodu, budući da ova formula ne sadrži vodu, nema ni pH vrijednost, što znači da se neće miješati s pH razinom naše kože. 

Serum također sadrži i skvalan, emolijens poznat po svojim hidratantnim sposobnostima. Stručnjaci kažu kako je sličan prirodnom sebumu kojeg luči naša koža. Pomaže hidratizirati kožu i spriječiti potencijalnu iritaciju od salicilne kiseline. Još jedan odličan sastojak u serumu su i poliglicerili kojeg iz brenda definiraju kao modificirano ulje koje pomaže u hidrataciji kože i pruža joj lijepu teksturu. Oni značajno usporavaju upijanje salicilne  kiseline u kožu i pružanju nježniji pristup prilikom raspodjele ove intenzivne kiseline na osjetljive tipove kože. 

Oni koji su ga isprobali, kažu kako je serum sjajan za suzbijanje akni, kao i za rješavanje tamnih i hiperpigmentacijskih mrlja. Obično je za rješavanje tog problema potrebno duže vremensko razdoblje, no kažu kako ovaj impresivan serum problem mrlja rješava u puno bržem roku. 

Serum smo pronašli na Cult Beautyju, gdje je njegova cijena 7,90 eura, što je super pristupačna cijena za ovog čarobnjaka u bočici.

Želite jednostavnu, a chic frizuru? Isprobajte kovrče inspirirane disco erom 70-ih
Nova serija The New Look prikazuje život i modni uspjeh Coco Chanel kao najpoznatije francuske dizajnerice
Kostim Baby Lasagne nije kopija Finca, a evo i pravog razloga zašto bi to trebali prestati ponavljati

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".