Serum od četrdesetak kuna koji zaslužuje čistu peticu za suzbijanje akni i uklanjanje tamnih mrlja s lica

The Ordinary je poznat po pristupačnim i učinkovitim proizvodima, a sad je u fokusu salicilna kiselina s njihovim potpisom koja je izvrsna u borbi protiv hiperpigmentacije
Vidi originalni članak

Ako barem malo pratite beauty svijet, sigurno ste upoznati i s proizvodima za njegu kože brenda The Ordinary. Deciemov brend u svojoj ponudi ima niz pristupačnih seruma, krema i ulja koji su stekli veliku popularnost među beauty entuzijasticama. To nimalo ne čudi, s obzirom na to da brend nudi učinkovite proizvode po pristupačnim cijenama. 

Prije nekoliko tjedana obznanili su povećanje cijena, uvjetovano poskupljenjem sirovina i širenjem tima, što je prvo povećanje cijena u desetak godina koliko postoje. Proizvodi nisu hvaljeni samo od strane beauty ljubiteljica, nego ih vole i dermatolozi, a jedan od proizvoda koji je u posljednje vrijeme došao u fokus je The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Anhydrous Solution serum napravljen je za kožu sklonu aknama, a od sličnih proizvoda razlikuje se po svojem nježnom pristupu. Piling na bazi kiselina može iziritirati osjetljivu kožu, no ovaj proizvod idealan je za kožu sklonu nepravilnostima kao i početnicima u skincareu. 

Lana Biželj: "Trebalo mi je deset godina da prihvatim svoje keloide. Danas sam bolje no ikad"

 

Kako piše Allure, bez obzira na to što je glavni sastojak salicilna kiselina, neće iziritirati osjetljivu kožu. Količina od 2% maksimalna koncentracija salicilne kiselinu koju Uprava za hranu i lijekove (FDA) dopušta u jednom proizvodu za njegu kože bez recepta pa je mnogima nevjerojatno što je pogodan i za osobe s osjetljivom kožom. Iz The Ordinaryja kažu da je to jer brend koristi oblik salicilne kiseline bez vode, što omogućuje oslobađanje neionizirane kiseline u slobodnom obliku, neovisno o pH, s obzirom na to da emolijentna baza ne podržava ionizaciju. U prijevodu, budući da ova formula ne sadrži vodu, nema ni pH vrijednost, što znači da se neće miješati s pH razinom naše kože. 

Serum također sadrži i skvalan, emolijens poznat po svojim hidratantnim sposobnostima. Stručnjaci kažu kako je sličan prirodnom sebumu kojeg luči naša koža. Pomaže hidratizirati kožu i spriječiti potencijalnu iritaciju od salicilne kiseline. Još jedan odličan sastojak u serumu su i poliglicerili kojeg iz brenda definiraju kao modificirano ulje koje pomaže u hidrataciji kože i pruža joj lijepu teksturu. Oni značajno usporavaju upijanje salicilne  kiseline u kožu i pružanju nježniji pristup prilikom raspodjele ove intenzivne kiseline na osjetljive tipove kože. 

Oni koji su ga isprobali, kažu kako je serum sjajan za suzbijanje akni, kao i za rješavanje tamnih i hiperpigmentacijskih mrlja. Obično je za rješavanje tog problema potrebno duže vremensko razdoblje, no kažu kako ovaj impresivan serum problem mrlja rješava u puno bržem roku. 

Serum smo pronašli na Cult Beautyju, gdje je njegova cijena 5,88 eura, odnosno oko 44 kune, što je super pristupačna cijena za ovog čarobnjaka u bočici.

 

Frizura s kojom ćete zablistati u svim glamuroznim prigodama: Stilist kose pojašnjava kako napraviti Barbie-rep kod kuće

Dama od koje svi možemo učiti o stilu gradom je prošetala u još jednom genijalnom izdanju

Jakna koja će obilježiti proljeće izvrsno stoji zgodnoj građevinarki: 'Često kombiniram sportske i elegantne komade'

Bez sumnje, ovo su najpopularnije čizme sezone: Model, čiji stil volimo, nosi ih za sastanke i faks

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".