Savršeno ravna koža

Došao je kraj ružnim kvrgama i udubljenjima na koži – ovo je posljednji okršaj s celulitom! Posegnite za učinkovitim oružjem i prikupite mnogo strpljenja i discipline.
Vidi originalni članak

1 MOGUĆE JE!

I zaista, moguće je riješiti se celulita, ali je vrlo teško i zahtijeva odricanje i disciplinu, uz upotrebu kvalitetnih anticelulitnih proizvoda. Da još jednom ponovimo, celulit ne ovisi o težini nego isključivo o životnom stilu i genetici. On je karakteristična pojava na ženskom tijelu, a vjeruje se da nastaje zbog hormona estrogena koji je, uz mnoštvo drugih funkcija, zaslužan i za razvijanje ženskih oblina. Ipak, važno je i kakav vam je kolagen u koži. Sve žene imaju celulit, no više se vidi kod osoba s oslabljenim kolagenom u koži.

2 ČVRSTO TIJELO BEZ STRIJA

Nisu poput celulita, no jednako su problematične – strije. Da bismo ih izbjegli, trebamo voditi brigu o elastičnosti kože i dobro je hraniti. Upravo zato dobro bi bilo stalno se koristiti uljima za sprečavanje nastanka strija. Takva ulja ublažit će postojeće strije i spriječiti nastanak novih, no za njihovo uklanjanje morate nabaviti posebne proizvode.

ULJE ZA TIJELO Firming Body Oil, 54,90 kn, Nivea (DM)

3 ZAŠTO NASTAJE CELULIT?

Zbog loše prehrane, premalog unosa vode, neravnoteže šećera u krvi, disbalansa hormona, tableta za mršavljenje, dijeta s yo-yo efektom i aditiva. Nastaje i kao posljedica stresa i pušenja.

4 POMOĆ IZ KUHINJE

Za početak, dobro bi bilo jesti malo, ali često. Uz male, no konkretne obroke nećete biti gladni, a zadovoljit ćete dnevni unos kalorija pa vam tijelo neće stvarati panične “zalihe”. Jedite mnogo voća, povrća, ribe, piletine i jaja, smanjite unos crvenog mesa, mliječnih proizvoda, alkohola, šećera i apsolutno izbjegavajte sol, mast, aditive i procesuiranu hranu.

5 MOVE YOUR BODY!

Znamo da vježbanjem izbacujemo višak tekućine i smanjujemo masti, no vježbanjem ubrzavamo i cirkulaciju. Kardio ovdje neće pomoći već samo vježbe snage za donji dio tijela: fokusirajte se na jačanje kvadricepsa, zadnje lože, unutarnjih i vanjskih mišića bedara i stražnjice, a vježbajte najmanje tri puta tjedno.

6 UZ PRIRODU JE SVE LAKŠE!

Aktivni sastojci iz biljaka izvrsni su u borbi protiv celulita. Sve je veća prednost prirodne kozmetike u odnosu na kemijske sastojke. Opće je poznato da znatno pomažu kakao i kofein, sastojci gotovo svih anti-celulitnih proizvoda na tržištu, ali i projekata “sam svoj majstor”!

ANTICELULITNI SERUM Body-Contouring Serum For Embedded Cellulite, 235,44 kn, Nuxe (u ljekarni)

7 NIŠTA BEZ VODE

Voda kao najzdravije piće pomoći će u sprečavanju nastanka celulita i u njegovu smanjivanju. Dobra alternativa su zeleni čaj i kava, no uz njih ćete morati piti i jednaku količinu vode. Vidite li da je neizbježna?!

8 ANTICELULITNI MVP

Najnoviji beauty krik u borbi protiv celulita jesu proizvodi za konturiranje tijela koji aktivno djeluju na neki dio tijela – primjerice struk, stražnjicu ili bokove. Riječ je pretežito o serumima i gelovima koji se moraju nanositi dvaput dnevno, ujutro i navečer. Oni su trenutačno najučinkovitije oružje koje postoji na tržištu!

GEL PROTIV CELULITA Advanced Anti-Cellulite Treatment Gel, 120 kn, AVON (AVON)

9 PRIPREMA ZA BITKU

Da bismo kasnije imali manje problema, dobro je koristiti se proizvodima za učvršćivanje kože i onda kada nemamo celulit. Dobar proizvod morat ćete tražiti i testirati, no jedan će sigurno odgovarati vašoj koži i olakšati vam da iziđete na kraj s celulitom. I da, sasvim je normalno da – kako starite – imate sve više celulita i teže gase rješavate. Kriva je priroda!

GEL-KREMA  Aqua-Gelee Ultra Fresh Body Replenisher, 195 kn, Biotherm (Douglas)

10 RIJEČ STRUČNJAKA

Nije na odmet niti iskušati kozmetičke tretmane koji se bore protiv “narančine kore”. Već je nekoliko godina vrlo popularna limfna drenaža, a u novije vrijeme Med Contour Multipower i VelaShape aparati obavljaju nekoliko tretmana istodobno i pružaju zavidne rezultate.

ANTICELULITNI SERUM Slim Design Complexe Cafeine 3D, 284,75 kn, Elancyl (U ljekarni) 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".