Šamponi za kosu čija je cijena pristupačna, a odlično odrađuju svoj posao

Svatko od nas ima neke 'zahtjeve' od šampona, a u nastavku smo izdvojili njih pet koji se često ističu kao odlični proizvodi
Vidi originalni članak

Društvene mreže, posebno TikTok, puni su savjeta vezanih za pranje i njegu kose. Međutim, prije nego se "bacimo" na isprobavanje novih trikova i hackova, važno je opskrbiti se kvalitetnim šamponima koji dobro rade svoj posao. Pritom mislimo da kosu očiste, ali je istovremeno i ne iritiraju, da obnove njezinu vlas, začešljaju je..., sve ovisno o onome što želimo od kose. Ako ih još niste isprobali, sigurno ste čuli preporuku od prijateljice, sestre, mame ili kolegice ili možda pročitali komentar na web shopu ili društvenim mrežama pa je i pravo vrijeme da ih dodate u rutinu njege kose. 

Afrodita, šampon za masnu kosu, kopriva & biotin

Počinjemo s jednim od najpristupačnijih šampona na ovoj listi jer se cijena litre šampona kreće oko 4,75 eura. Dostupan je u drogerijama i supermarketima, a kako mu i samo ime kaže, prije svega je namijenjen masnoj kosi. Kopriva je izvrstan čistač kose, a ovaj je šampon bogat mineralima, vitaminima. Njegova je pH vrijednost pogodna za kožu - regulira lučenje sebuma, jača strukturu kose i uklanja masnoću s kose i vlasišta. 

Garnier Fructis Hair Food 

Ovaj šampon dolazi u nekoliko varijanti - Aloe Vera za svaki tip kose, Macadamia za suhu kosu, Lubenica za suhu i oštećenu kosu, Papaya za obnavljanje oštećene kose i Banana za suhu/oštećenu kosu. I ovaj je proizvod dostupan u drogerijama i supermarketa, a cijena pakiranja od 350 ml je 5,20 eura, koliko Garnierov šampon košta u d&m-u. Šampon se razlikuje ovisno o ekstraktu kojeg ste odabrali. Tako, recimo, Aloe Vera čisti kosu i njeguje bez osjećaja težine. Pogodna je i za suhu kosu, a ne sadržava silikone pa kosi daje prirodan osjećaj. 

S druge strane, šampon s ekstraktom banane idealan je za normalnu kosu. Jača je i njeguje te pruža zdravi sjaj i mekoću. Prednost je i ta što olakšava raščešljavanje kose.

L’Oréal ParisElseve Dream Long

Jedan od šampona koji mnogi hvale pronašli smo na Notinu, gdje pakiranje šampona od 350 ml košta 5,75 eura. Opisan je kao šampon koji temeljito pere kosu i čisti vlasište te joj vraća prirodnu ljepotu. Zahvaljujući svojim sastojcima, šampon jača dlaku kose te je regenerira i hrani. 

La Croa Repair Argan šampon za kosu

Šampon za potpunu obnovu oštećene i kemijski tretirane kose dostupan je u drogerijama i na web shopu brenda La Croa. Pakiranje od 300 ml košta 5,30 eura, a formula je obogaćena uljem argana i keratinom. Opisan je kao šampon koji kosi vraća elastičnost, fleksibilnost i sjaj. Arganovo ulje prodire duboko u vlas i poboljšava strukturu kose, dok keratin zaglađuje oštećenja na kosi i smanjuje njenu lomljivost. Kolagen utječe na rast kose i sprječava daljnje opadanje kose jer ojačava teksturu vlasi. 

Ziaja Goat's Milk šampon za suhu i oštećenu kosu s kozjim mlijekom

Još jedan šampon koji je naišao na pozitivne reakcije je onaj sa Ziajinim potpisom. Dostupan je u supermarketima i drogerijama, a njegova je cijena 4,90 eura, koliko košta u d&m-u. Dolazi u pakiranju od 400 ml, a opisan je kao šampon koji oporavlja, zaglađuje i njeguje kosu. Pritom čisti i kosu i vlasište, a kažu kako je idealan za suhu i beživotnu kosu bez sjaja kojoj će keratin pomoći u oporavku. 

Luksuzni brend Hermès u pravnoj borbi: Kupci ga tuže jer im ne želi prodati Birkin torbe
Fen-frizura iz devedesetih sada dolazi u još boljem izdanju i kombinira dva najveća trenda u kosi
Efektan crni outfit stoji joj kao saliven, a posebno dobro izgleda uz kožni baloner

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".