Šamponi za koje kažu da su idealni za tanku kosu jer će joj podariti gustoću i voluminozniji izgled

Kvalitetan šampon za volumen ujedno je i osnova za ostatak proizvoda kojima njegujete kosu - regenerator, slani sprej, mist za volumen i puder za teksturu
Vidi originalni članak

Gusta, voluminozna kosa nešto je što svi želimo, no ako imate tanku i rijetku kosu, onda sigurno znate da takav izgled nije jednostavno postići. Tu u igru uskaču kvalitetni proizvodi za kosu, a predvodi ih dobar šampon za kosu. Kvalitetan šampon za volumen onaj je koji će iz kose maknuti nakupljene nečistoće i ostaviti kosu mekanom i gustom, a pritom joj podariti i volumen. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kvalitetan šampon za volumen ujedno je i osnova za ostatak proizvoda kojima njegujete kosu - regenerator, slani sprej, mist za volumen i puder za teksturu. U formulama bi trebalo izbjegavati teže sastojke, kao što je silikon, a tražiti sastojke koji će spriječiti daljnje stanjivanje i lomljenje. Potražite proizvode s biotinom, vitaminom B5, polimerima i hijaluronskom kiselinom, piše Byrdie, i osim silikona, stručnjaci preporučuju izbjegavanje silikona, sulfata, parabena, triklosana i mineralnog ulja. U nastavku donosimo šampone na koje vrijedi obratiti pozornost.

L'Occitane šampon za volumen i jačanje kose (300 ml 159,90 kn)

Jedan od hvaljenijih šampona je i onaj s L'Occitaneovim potpisom za kojeg kažu da jača strukturu vlasi te smanjuje mogućnost lomljenja tanke kose. Kosi pruža voluminozniji izgled zahvaljujući biljnom keratinu, dobivenom iz proteina biljaka koji je bogat aminokiselinama. Formula šampona ne sadrži silikone, a donosi mješavinu eteričnih ulja i pažljivo izabranih sastojaka.

Oribe šampon za volumen (250 ml 370 kn)

Ovaj šampon pripada sferi luksuzne kozmetike, međutim nalazi se na mnogim listama najboljih šampona koji će kosi podariti volumen. Pronašli smo ga u parfumeriji Top, a u svojoj formuli sadrži polimere koji su zaslužni za volumen i gustoću kose. Tu su i ekstrakti rijetkih biljaka zahvaljujući kojima je kosa gusta i bujna. 

Love, Beauty & Planet šampon za nježnu kosu (400 ml 65,90 kn)

Ovaj smo šampon pronašli na Notinu, a opisuju ga kao proizvod koji temeljito pere kosu i čisti vlasište. Kažu kako njegova formula jača vlas, hidratizira kosu te joj pruža sjaj i volumen. 

OUAI Fine Hair Bundle (300 ml 44£)

Ovaj je šampon osmišljen kako bi se beživotnoj kosi trenutno dodao volumen. Najbolje ga je kombinirati s regeneratorom iz iste linije, a opisuju ga kao šampon koji osnažuje tanke pramenove i daje zavidnu gustoću kose. S kose uklanja prljavštinu i nakupine proizvoda, a hidrolizirani keratin potiče svilenkasto glatku kosu, nadopunjavajući keratin koji nedostaje, kako bi se ukrotio frizzy efekt i kovrčanje kose. Biotin jača kosu i povećava njezinu otpornost, a ulje chia sjemenki stvara iluziju gušće, voluminoznije kose. 

Living Proof Full šampon za kosu (236 ml 180 kn)

Iako trenutno nije na stanju, web shop u ponudi ima šampon Living Proof, namijenjen normalnoj kosi kojoj je potrebna dodatan volumen i poboljšanje tekstura. Opisuju ga kao šampon koji u kratkom roku kosu dovodi do savršenstva. Osim što kosi daje volumen, on je i temeljito čisti, a u svojoj formuli donosi molekule bez silikona koje uklanjaju prljavštinu s vlasi te je hrane i štite. 

Sachajuan Thickening šampon za gustoću (250 ml 128,50 kn)

Ovaj šampon opisuju kao proizvod koji kosu temeljito pere, čisti vlasište te kosi vraća prirodnu ljepotu. Obnavlja je i hrani, a rezultat redovitog korištenja je mekana kosa. Preporučuju ga u kombinaciji s regeneratorom i ostalih proizvoda iz iste kolekcije.

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".