Ruževi su se vratili: Hidratizirajuće formule ukrašene su pigmentima crvene, boje lososa i koralja...

Ovaj beauty dodatak našoj svakodnevici ponovno je u prvom planu. Nosimo ga u svakom trenutku, čini nas ljepšima i laska licu
Vidi originalni članak

Naše svakodnevne kozmetičke navike ovise o načinu života, a pandemija ga je bez sumnje okrenula naglavačke. I pritom izbacila ruževe, te divne formule koje krase naše usne, iz naših života. Naravno, ne u potpunosti, no većinom, jer postalo je zamorno imati masku i usne u boji.

No nakon nekog su se vremena kozmetički brendovi pribrali i počeli reklamirati ruževe koji su postojani, odnosno stavljen je naglasak na boju kao nešto što će se zadržati na usnama, ali ne i maski. Sada kad smo se konačno vratili na staro, ruževima ponovno raste popularnost i usne otkrivaju razne boje.

Među kolekcijama sada se ističe upravo crveni ruž, odnosno onaj koji je uvijek bio hit u dramatičnim povijesnim razdobljima – žene su ga nosile kako bi pokazale svoj ponos te kreirale dojam snage i moći.

Naravno, crveni je ruž dio svakodnevice tek oko 100 godina, prije toga bio je nepoželjan, a još prije toga koristile su ga tek pripadnice visokog društva. U Engleskoj ga je voljela kraljica Elizabeta, bilo je to tijekom 16. stoljeća. Nosila je formulu napravljenu od pčelinjeg voska i biljne boje crvenog tona. Neko vrijeme bio je zabranjen – tijekom 17. stoljeća, a nosile su ga samo prostitutke. Prvi komercijalno proizvedeni ruž za usne kreirali su francuski parfumeri 1884. godine od jelenjeg loja, ricinusova ulja i pčelinjeg voska.

U to vrijeme ruž se nije prodavao u metalnim ili plastičnim tubama koje danas poznajemo, već zamotan u papir. UskorGuerlain o kreće s proizvodnjom ruža od grejpa, maslaca i voska, a mnoge žene tada su tu formulu koristile na usnama i obrazima. 1923. Amerikanac James Brace Mason Jr. patentirao je prvu malu metalnu tubu za ruž, koja je bila okretna i slična današnjoj, no tijekom Drugoga svjetskog rata metalne su cijevi zamijenjene plastičnima. Upravo je taj izum olakšao korištenje, a time i samu popularnost ove divne formule. Današnji povratak crvenog ruža zapravo se poklapa s raznim povijesnim trenucima u kojima su žene isticale vlastitu moć.

No, osim jarke boje, tu su i njezine razne pastelne varijante.

U trendu su i ruževi eteričnih pastelnih tonova, koje je lako nositi svaki dan te nanositi i u hodu. Koža usana vrlo je osjetljiva, ali današnji ruževi daleko su od onih nekadašnjih. Bogati hranjivi sastojci, hidratacija i općenito formula balzama krase te naše omiljene beauty pomagače.

Danas je ovaj proizvod hibrid njege i boje jer su kozmetički brendovi uslišali naše želje i poboljšali ruž. Neko su vrijeme matirane formule bile megahit, no donijele su usnama i suhoću. I to je promijenjeno – danas su čak i boje bez sjaja dobre za usne, nije potrebno ispod njih stavljati balzam. No činjenica je da su usne osjetljive te je bitno održavati ih zdravima kako se ruž ne bi perutao. Jer, samo su njegovane usne dobre za konkretni make-up, sve ostalo djelovat će neugledno.

Piling za usne, jednom tjedno, uz balzam ujutro i navečer, kao i konzumiranje više vode, usne će učiniti mekšima i zdravima. Spremnima za neku divnu boju – crvenu, rozu ili onu lososa.

Ruževe u najljepšim nijansama za toplu sezonu pronađite u galeriji

Shiseido Modernmatte Powder Lipstick, nijansa Sound Check, martimex.hr, 269,50 kn Rimmel London Lasting Finish, nijansa Rose nude, drogerije, 30 kn Revlon Ultra HD Gel Lipcolor, nijansa Tropical, drogerije, 33 kn NajOleari Pearly Romance Lipstick, nijansa 01 Rosa Freddo Perlato, martimex.hr, 65 kn Milani Bold Color Statement Matte, nijansa I am strong, drogerije, 90 kn Max Factor Colour Elixir, nijansa Simply nude, drogerije, 60 kn Maybelline SuperStay Matte Ink Liquid, nijansa Soloist, drogerije, 46 kn Maybelline New York Color Sensational Ultimatte, nijansa 299 More Scarlet, drogerije, 60 kn L'Oreal Paris Color Riche Satin, nijansa 112 Paris Paris, drogerije, 92 kn L'Oreal Rouge Signature ruž, nijansa 105, drogerije, 90 kn Guerlain Kiss Kiss, nijansa Blossom Glow, douglas.hr, 309 kn Eveline Cosmetics Aqua platinum, nijansa 488, drogerije, 28 kn Estee Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick, nijansa Excite, martimex.hr, 328 kn Essence Cool cool Collagen Plumping, nijansa My love, drogerije, 24 kn Clinique Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm, nijansa Robust Rouge, douglas.hr, 215 kn Clinique Pop, nijansa Poppy Pop, martimex.hr, 254 kn Catrice Power Plumping Gel Lipstick, nijansa 070 For The Brave, drogerije, 32 kn Benefit BeneTint Lip & Cheek Stain Mini, douglas.hr, 159 kn MAC Lustreglass, nijansa Hug me, Ilica 7, 195 kn

 

'Ovo je bio prvi put u povijesti suprugove obitelji da netko nema dogovoreni brak. Bilo je 1200 gostiju i trajalo je tri dana'

'Nikad me nećete vidjeti u tenisicama, štikle nosim na sve moguće i za sebe kažem da sam rođena u njima'

Crno od glave do pete dugo nije izgledalo ovako dobro kao na studentici prava: 'Pratim trendove, mislim da bih se mogla na sve priviknuti'

Ako ovog proljeća odaberete hlače poput njezinih, sigurno nećete pogriješiti! Zbog jednog detalja izgledaju jako efektno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".