Riješite se natečenosti u licu s jednostavnom promjenom u rutini njege kože, prema savjetima stručnjaka

Prema stručnjacima, jedan od primarnih uzroka natečenosti lica je nakupljanje tekućine u tkivima lica. To može biti zbog raznih razloga kao što su alergije, nedostatak sna, stres ili čak dehidracija.
Vidi originalni članak

Natečenost lica čest je problem s kojim se mnogi ljudi suočavaju, a može biti uzrokovan nizom čimbenika, uključujući nedostatak sna, stres, dehidraciju i lošu prehranu. Međutim, jednostavna promjena u vašoj rutini njege kože može biti sve što je potrebno za borbu protiv ovog problema.

Prema stručnjacima, uključivanje masaže lica u vašu svakodnevnu rutinu njege kože može pomoći u smanjenju natečenosti i dati vašoj koži zdrav, osvježen izgled. Ova tehnika uključuje korištenje nježnog pritiska i kružnih pokreta za povećanje cirkulacije, što zauzvrat pomaže u stimulaciji limfnog sustava i smanjenju oteklina, kako piše Harper's Bazaar.

Da biste započeli s masažom lica, počnite pranjem lica blagim sredstvom za čišćenje i osušite ga tapkajući čistim ručnikom. Zatim nanesite malu količinu ulja ili seruma za lice na vrhove prstiju i počnite masirati lice kružnim pokretima, počevši od čela i spuštajući se do linije čeljusti.

Obratite dodatnu pozornost na područja koja su sklonija natečenosti, poput područja ispod očiju i obraza. Također možete koristiti jade roller ili gua sha alat kako biste povećali cirkulaciju i poboljšali učinke masaže.

Osim masaže lica, stručnjaci preporučuju uključivanje drugih postupaka u vašu rutinu njege kože kako biste smanjili natečenost. Pijenje puno vode i zdrava, uravnotežena prehrana mogu pomoći da vaša koža ostane hidratizirana i nahranjena.

Atraktivna dama u kombinaciji kojoj ne možemo pronaći manu: 'Volim boje i miks uzoraka'
Prisjetili smo se genijalnog stajlinga Olje Vori: 'Danas sam crnu odabrala jer mi se sviđaju ovi odjevni komadi'
Najbolje maskare za osjetljive oči koje daju voluminozan izgled trepavicama, a ne uzrokuju suzenje

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".