Razmišljate o šiškama? Vlasnica popularnog salona pojašnjava sve što trebate znati prije šišanja

Šišanje šiški velika je beauty odluka, a Evelin Benković iz Salona Evelin za Divu je ispričala zašto su one ovog proljeća dobra ideja
Vidi originalni članak

Mnogi smo se barem jednom pronašli u situaciji - ošišati šiške ili ne? Riječ je o velikoj beauty odluci jer održavanje šiški nije jednostavan zadatak, no volimo ih jer nam se čini da s njima uvijek imamo frizuru, bez obzira na to je li kosa raspuštena, u repu ili punđi. Također, imaju moć lijepo uokviriti lice.

Ako se i sami nalazite u takvoj dilemi, u njezinom rješavanju pomoći će vam savjeti Evelin Benković, vlasnica salona Evelin koja je pojasnila što sve treba znati prije šišanja šiški. 

- Ne postoji neki tip kose kojem ne bih preporučila šiške. Više je problem s rastom kose oko lica, to je prednji rast kose. Recimo, postoje vlasišta koja rastu prema naprijed i imaju "zvrkove" koji su jako otvoreni prema gore. Kad se šiške ošišaju, strše poput "antena" i to je situacija koju treba izbjegavati. Jako je bitan način rasta kose - pojašnjava Evelin.

Kad je u pitanju oblik lica, frizerka kaže kako na okruglom licu treba gledati da se šiškama suzi "panorama" lica, a to se može postići da se naprave tzv. "zavjesa-šiške" ili kose šiške na stranu. Rezultat takve frizure je pokrivenost pojedinih dijelova čela, a dobije se "trokut" koji ide od sredine jagodica prema vrhu čela, a maknu se kutevi lica sa strane.

- To je specifično za dugačko i četvrtasto lice i za veliko čelo. Šiške bi trebale pokrivati čelo i širinu lica sa strane. Zato su popularne "zavjesa-šiške" jer se mogu koristiti apsolutno za sve oblike lica. Nema lica kojem takve šiške ne odgovaraju - govori Evelin i dodaje da je sad jako trendi kovrčava kosa.

- Obožavam šiške na kovrčavoj kosi, pogotovo kratke. To mi je sad veliki izazov, a i Kerastase je lansirao novu liniju za kovrče, s kojima kosa izgleda stvarno predivno. Volim prirodne šiške, meke i kovrčave uz lice. Tu su i šiške na kratkim frizurama. To stvarno treba paziti, bitno je da odgovaraju licu, odnosno da nisu ni prekratke ni preduge. Kod kratke kose iznimno je bitna dobra dužina šiški. To stavljam kao imperativ. To diktiraju širina i dužina brade i duljina nose, odnosno "isturene" jedinice na licu, a šiške moraju biti dulje od toga. Jako je bitno da "omekšaju" lice. Uska i duguljasta lica nerijetko izgledaju umorno pa je bitno da ih šiške omekšaju. Na oštro lice nikako ne idu kratke i oštre linije oko uha - pojašnjava.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kaže kako su šiške trenutno apsolutni hit, od baby bangsa, skroz kratkih šiški, ovalne, kovrčave, dugo i kratko šišanje, volumen s kratkim šiškama... 

- Jako je bitno da klijentice budu svjesne da se šiške na svakom tipu kose moraju fenirati. Klijentice uvijek educiramo kako postupati sa šiškama. Moraju se redovito šišati, pogotovo ako je riječ o ravnim ili bob. Preporučujemo ono što je najbolje za njihov tip lica, ali i njihove navike jer je bitno što i kako radimo - zaključila je Evelin. 

Zgodna plavuša ukrala pozornost u ružičastoj minici i neobičnim tenisicama o kojima je mišljenje podijeljeno
Nevena Rendeli Vejzović i kćerkice najslađi su modni kvartet u Zagrebu
Kate Middleton obožava savršeno sjajilo za svaki dan koji je dostupan i kod nas
'Louis Vuitton torba je simbol mog uspjeha, a uvijek sam sređena jer vjerujem u damski odgoj'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".