Razmišljate o promjeni frizure? Stručnjaci kažu kako je ovo "najhigijenskiji" odabir, a uz to je i jako trendi

Bob je sezonama jedna od najpopularnijih frizura, a sada imate i dodatan razlog zašto je odabrati
Vidi originalni članak

Zbog pandemije koronavirusa, o higijeni se priča više nego ikad, no jeste li ikad razmišljali o tome koju frizuru odabrati da bi higijenski standardi bili u potpunosti "zadovoljeni"? Tim Hartley, bivši direktor akademije Vidal Sassoon, kaže kako je ovo vrijeme stvoreno za velike promjene. Za Metro je rekao kako je idealna frizura bob kakav se nosio dvadesetih godina prošlog stoljeća jer je riječ o "najhigijenskijoj" frizuri i nju preporučuje kao odabir ako još uvijek niste otišli na termin u frizerski salon. 

A zašto su neke frizure bolji odabir od ostalih i zašto je upravo bob "najhigijenskija" frizura, odgovorila je Sally-Kate Duboux, frizerska stilistica iz Hairy by Duboux koja je rekla da je bob odličan odabir, a za Metro je komentirala:

- Saloni traže način na koji će umanjiti mogućnost širenja koronavirusa, a da pritom klijenti izađu zadovoljni iz salona. Jedno od rješenja je i smanjenje protoka zraka, a samim time ograničava se usluga feniranja u salonima. Budući da je feniranje boba puno brže od feniranja dugačke kose, to je još jedan od razloga zašto je bob odličan odabir. Dugačka, gusta kosa ponekad se suši i fenira i do sat vremena, osobito ako netko želi valove u kosi pa je kraća kosa bolji odabir.

Ipak, s druge strane, problem kratke kose i boba je što se takve frizure češće dodiruju i namještaju, a to je suprotno od onog što se preporučuje u vidu smanjenja širenja koronavirusa, odnosno da se rukama ne dodiruje lice. Također, problem boba je i taj što se kosa često ne može svezati u rep, a kosa u repu ipak je najhigijenskiji odabir

Stilist Jonathan Andrews za Metro je komentirao da je, bez obzira na nedostatke, bob najhigijenskija frizura od svih jer je minimalno u kontaktu s odjećom koju nosimo, kao i zahvaljujući činjenici da je bob najjednostavnije i najbrže oprati. 

Ako razmišljate o bobu, pogledajte kako ga nose it cure i inspirirajte se:

FOTO: Instagram @xeniaadonts FOTO: Instagram @vanessaevelynh FOTO: Instagram @kaiagerber FOTO: Instagram @taylorlashae FOTO: Instagram @vikyandthekid FOTO: Instagram @theannawintour FOTO: Instagram @brittanyxavier FOTO: Instagram @zoeydutch FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @lucyhale FOTO: Instagram @karliekloss FOTO: Instagram @jjmorrow FOTO: Instagram @emmaroberts FOTO: Instagram @dualipa FOTO: Instagram @chloehelenmiles FOTO: Instagram @brielarson FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @amandajsmart FOTO: Instagram @alexachung

Čak i za potpune amatere: Napravite najpopularniju ljetnu frizuru s minimalno truda i postignite wow efekt
Vrijeme je za beauty promjenu: Tri frizure koje možete isprobati u novoj sezoni, a svakog će pomladiti
Iz pet zagrebačkih frizerskih salona otkrili su nam najpopularnije frizure i boje kose za ovo ljeto
Razmišljate o novoj frizuri, ali nemate ideje? Isprobajte jednu od tri najpopularnije frizure ovog ljeta

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".