Razmišljate o bobu? Frizeri savjetuju nekoliko najpopularnijih koji su odolijevaju prolaznosti trendova

Bob frizura i ove će jeseni biti u fokusu, a ako niste sigurni koju verziju odabrati, poslušajte savjet profesionalaca
Vidi originalni članak

Bob je već godinama jedna od najtraženijih frizura i mnogi su se barem jednom zasigurno zatekli u situaciji kad razmišljaju trebaju li ga možda isprobati. On je toliko svestran da u cijeloj paleti dužina i oblika svatko može pronaći onaj idealan za sebe, samo treba porazgovarati s frizerom kako biste zajedno pronašli najbolji za oblik lica. 

Kod bob frizure definitivno ne vrijedi ona one size fits all, odnosno jedan bob ne pristaje svakom tipu lica. Od kratkih, strogo rezaznih pa do slojevitih i messy frizura, opcije su beskrajne, a izbor nimalo jednostavan. Srećom, frizerski stručnjaci imaju savjete kako odabrati onaj pravi. Luke Hersheson, jedan od vodećih londonskih stilista kose kaže kako je odabir pravog boba ključan jer, ako se ne prilagodi obliku lica, ne postoje ti proizvodi za stiliziranje kose s kojima će frizura izgledati onako kako ste zamislili. Zapravo, tvrdi frizer, ako odaberete savršen bob za sebe, za stiliziranje kose trebat ćete minimalno proizvoda i vremena. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hersheson smatra kako je bob univerzalna frizura koja pristaje svima, no preporučuje razgovor s vlastitim frizerom kako biste pronašli onaj savršeni. Najbolje je, kaže, pokazati fotografije kao inspiracije kako bi frizer znao u kojem smjeru ići. 

Syd Hayes, popularni stilist kose, također za Glamour tvrdi kako je bob jedna od onih frizura koje pristaju svima, a najlaskaviji je onaj nešto duži od linije čeljusti. On najbolje izgleda kad se nosi pomalo neuredan, odnosno ako se osuši na zraku i ima messy efekt. Dodaje kako je najlakše stilizirati choppy varijantu boba, odnosno bob frizuru koja nije super-ravna, nego razbarušena, a sve što od proizvoda trebate je sprej za teksturu.

U nastavku donosimo nekoliko najpopularnijih bob frizura koje su "prošle" test vremena i uvijek izgledaju jako cool

Super kratki bob inspiriran devedesetima

Oba stilista kose slažu se kako je ovaj bob trenutačno najpopularniji, a od celebrity dama isfurale su ga Billie Eilish i Taylor Lashae. Hit su zapravo frizure koje podsjećakju na francuski bob - nešto su kraći sa strane pa njihova duljina seže iznad visine čeljusti.

Slojeviti bob midi dužine

Srednja je dužina idealan početak za sve one koji ne žele napraviti drastičan rez i nositi prethodno spomenuti bob inspiriran devedesetima. Dužina je negdje na sredini između super-kratkog i loba, a tu su i laskajući slojevi koji koji kosi donose mekoću, a ona izgleda genijalno u "pokretu".

Bob s chunky krajevima

"Nejednaki" krajevi s nedovršenom teksturom su trenutno jako moderni, pojašnjavaju stilisti i kažu kako se ovakvom vrstom boba mogu postići gustoća i volumen kose, čak i ako je ona jako tanka. Sve što treba je pronaći idealan rez.

Stepenasti bob

Riječ je o omiljenoj, svevremenskoj bob frizuri koja funkcionira na različitim tipovima kose, teksturama i stilovima. Laska različitim oblicima lica, a jednako dobro izgleda bez obzira na to nosi li se u laganim valovima, ili kao super-ravan, sa sleek završetkom.

Bob "pernatih" vrhova

Ovakav je bob još jedan super izbor za one koji ne žele tipičnu frizuru kratke dužine. Krajevi izgledaju jako "mekano", a frizura je popularna već godinama jer izvrsno funkcionira na svim teksturama.

Lob

Lob je zapravo dugački bob, u doslovnom prijevodu s engleskog jezika (long bob). Izvrstan je odabir u dvije situacije - kad ste odlučili pustiti kosu od dužine bob frizure, kao i kad se odlučite na šišanje, ali ne želite drastičan rez i prekratku kosu. Stilisti kažu kako trenutačno savršen lob nosi Kourtney Kardashian pa može poslužiti kao odlična inspiracija.

 

Dame koje će vam izmamiti osmijehe na lice: Hit komade sezone super su uklopile u vlastiti stil

Jednostavne za održavanje i jako efektne: Slojevite frizure su hit i izgledaju elegantnije nego ikad

Isprobajte recept za brzu čokoladnu tortu od sastojaka koje zasigurno imate u kuhinji

Svake dvije minute proda se jedna bočica ovog pudera, a trenutno ga možete kupiti za sedamdesetak kuna

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".