Razbarušeni bob trenutno je jedna od najpopularnijih frizura: Pretraga za njim porasla je za nevjerojatnih 550 posto

Prednost choppy bob frizure je jednostavno stiliziranje pa prirodna tekstura kose dolazi u prvi plan
Vidi originalni članak

Ako razmišljate o šišanju i novoj frizuri, u obzir uzmite i tzv. chopped bob, odnosno bob duljine iznas ramena s nejednakim duljinama pramenova koji je, prema beauty izvješću Look Fantastica već sad jedna od najtraženijih frizura. Naime, pretraživanja za pojmom 'chopped bob haircut' je porasla za nevjerojatnih 550 posto!

Glamour piše kako je na popularnost utjecala i Jenna Ortega iz Netflixove ultra-uspješne serije 'Wednesday' koja je prošlog mjeseca na društvenim mrežama pokazala novu frizuru, i to upravo choppy varijantu boba. Tako je njezin frizer Dave , umjesto klasičnog, ravnog boba, napravio frizuru koja izgleda i buntovno i cool, samo u glamuroznoj verziji. Budući da će grunge glam goth glam biti među vodećim trendovima u svijetu ljepote u 2023., onda je ovakva frizura pun pogodak!

Ako se odlučite za ovakav razbarušeni bob, prvi je korak odluka koliko kratku kosu želite. Dave savjetuje i da imate na umu da će željela duljina, kako frizer bude šišao kosu i dodavao slojeve, ispasti nešto kraća, pogotovo u odnosu na klasičan bob gdje su svi pramenovi opišni na istoj dužini. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli David Stanwell (@davestanwell)

Drugi je korak prilagoditi bob svojoj teksturi kose. Frizerski stručnjak ističe da je prednost chopped boba ta što pristaje većini tipova kose, čak i kovrčava. U tom slučaju, jedino savjetuje da izaberete nešto dužu varijantu boba i računate kako će on, nakon sušenja i stiliziranja, izgledati kraće, upravo zbog kovrča. 

Stanwell je podijelio još jedan važan savjet. Naime, bez obzira što je bob nejednake dužine, razbarušen i što ima choppy pramenove, bitno je da i dalje postoje ravnoteža i simetrija. Kad je u pitanju stiliziranje, držite se jednostavnosti. Ponekad je manje - više, govori frizer i savjetuje prirodno sušenje, uz kratko korištenje sušila za kosu, i to na pramenovima koji se uokviruju lice. Takvo je stiliziranje super jednostavno i u prvi plan stavlja prirodnu teksturu kose. 

Na špici dugo nismo vidjeli ovako dobro izdanje: Haljina je zvijezda outfita i odlično izgleda upotpunjena modnim klasicima

Luce (8) u društvu tate Vlahe: 'Ne pratim modne trendove, ja se uvijek obučem po svome i ne slušam što mi mama i tata predlažu'

Umirovljena pravnica Višnja uvijek nas oduševi svojim stilom: 'Žive boje sam odjenula jer se dobro osjećam i jer su sretni dani'

Velika je potražnja za novčanicima za kovanice: Izdvojili smo modele od 6,99 eura, neki su i sniženi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".