Rat s celulitom? Slijedite ove upute i riješit ćete ga se!

Ukoliko ste odlučne u borbi s celulitom, utoliko je možete dobiti, samo morate biti uporne i diciplinirane pa rezultat neće izostati!
Vidi originalni članak

Borba s celulitom glavna je, a nerijetko i jedina tema s prijateljicama na kavi, jer dolazi sezona golih nogu, lepršavih haljinica, a uskoro i kupaćih kostima. Sve one dame čije su se masne naslage tijekom zime namnožile željele bi instant rješenje kojim bi, ako se ne riješile, barem prikrile tu izdajničku narančinu koru.

Da biste u kratkom periodu (dva mjeseca to svakako jesu) postigle zadovoljavajući rezultat, trebate neprijatelja „napasti“ kombinirano, iz svih smjerova i svim raspoloživim oružjem. Masne nakupine su tvrdokorne i tvrdoglave, no, ako ćete biti tvrdoglaviji od njih, rezultat neće izostati.

Čarobna formula za zauzdavanje celulita postoji, a glasi otprilike ovako: Puno kretanja, puno vode, puno povrća, umjereno s voćem, izbjegavati šećer i gazirano, smaniti unos soli na minimum, dodati težinski trening, odlazak na masaže, suho četkanje, redoviti pilinzi, mazanje anticelulitnom kremom dva puta dnevno... Jasno je da je riječ o pravom ratu, no, želite li rezultat , ovakav kombinirani pristup najbolji je recept.

Dakle, krenimo redom: prva i najvažnija linija borbe s celulitom je prehrana. Ona treba uključivati sporootpuštajuće ugljikohidrate, puno povrća, umjereno s voćem. Puno zdravih omega3 masnih kiselina, iz ribe i maslinova ulja, a slatkiše i pekarske proizvode valja izbaciti u potpunosti. Dakako, valja izbaciti i sva gazirana pića, alkohol i sokove. Najbolje je piti 0.5 dcl vode po kilogramu tjelesne težine te ubaciti do četiri šalice nezaslađenog zelenog čaja. Grickalice koje sadrže sol i masnoću poput čipsa, želite li se riješiti celulita, također zaboravite

Sada kada vam je prehrana posložena, i pijete puno vode, vrijeme je da se bacite na trening. Ok, super je da trčite, vozite bicikl, vrtite orbitreck..., ali neki težinski trening ključan je za učvršćivanje tijela i dobivanje lijepe mišićne mase. Ukoliko ste početnik, utoliko krenite lagano, s treninzima cijelog tijela po tri puta tjedno, kada se tijelo privikne na stres, vidjet ćete što vam najbolje odgovara - kada to nađete samo nastavite i svaki trening postavljajte si novi izazov i cilj.

Kreme protiv celulita nisu čarobne, no učinitće kožu glatkom, a kada pocrnite i celulit manje vidljivim. Da bi dale rezultate treba ih redovito nanositi i to dva puta na dan – ujutro i navačer.

Anticelulitne masaže s druge strane bit će vam velika pomoć u borbi s ovim mrskim neprijateljem. No, ovisno o stanju u kojem vam je celulit, trebat će vam minimalno deset tretmana. Obujam će se smanjiti, a i vizualno će slika biti puno bolja. Imate li osjetljivu kožu, prvih nekoliko masaža bit će vam bolno i ostavljat će modrice, ali, mala je to žrtva za viši cilj – pobjedu nad narančinom korom!

Ukoliko ste pak „sam svoj majstor“, utoliko masažu možete izvoditi s masažerima, sami, a pomoći će u prokrvljenju tkiva i suho četkanje koje je poželjno izvoditi u trajanju od 20 minuta prije tuširanja.

Za instatnt rezultat poslužit će i kvalitetan piling koji će koži dati glatkoću i učiniti je svilenkastom na dodir.

Ako ste odlučne u borbi s celulitom, možete je dobiti, samo morate biti uporne i diciplinirane i rezultat neće izostati!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".