Ramon Monegal - parfumer čijim kreacijama ne možete odoljeti

Parfumer španjolske kraljevske obitelji osvaja svojim mirisnim i jedinstvenim kreacijama!
Vidi originalni članak

Ramón Monegal, rođen u Barceloni 1951. godine, pripada najvažnijoj obitelji parfumera u Španjolskoj. On je član četvrte generacije utemeljitelja Myrurgia-e, imenovanog dobavljača parfema španjolske kraljevske kuće. Ramón je bio njihov najvažniji i međunarodni predstavnik. Njegov trening za parfumera započeo je još 1972. godine u Myrurgiji, gdje je u svijet parfema u potpunosti potopljen i postaje intiman s najbitnijim mirisima svijeta, poput mitskih infuzija ambre, tonke, mošusa, castoreuma, cibetke i šafrana. Njegov trening je nastavljen u Ženevi s mentorom, parfumerom Artur Jordi Pey, a zatim se nastavlja u Grasseu s Marcel Carles i na kraju u Parizu sa Pierre Bourdon.

Od svojih početaka kao parfumer, Ramón Monegal počeo je razvijati koncept mirisnih slika, koje njeguje i danas. Njegova osjetljivost, temeljitost i revnost u pripremi svoje kreacije u svim svojim fazama i aspektima, vodile su ga, naravno, da se uključe u procese konceptualizacije, dizajna i komunikacije parfema. Da bi stekao iskustvo u tim područjima, on je dopunio znanje studijem u arhitekturi s tečajem u barcelonskom dizajn centru 1977. god.

Ramón Monegal stvorio je svoj prvi parfem 1979. godine, koji je ubrzo cvjetnim notama imao neočekivan uspjeh u Myrurgiji. Od tada, preuzeo je kreativno upravljanje poslovima na više od 20 godina. U 2000. god. Puig grupa kupuje Myrurgiju, a Ramon nastavlja stvaranje uspješnih, novih mirisa za grupu.

U 2007., napušta svoj položaj u grupi i nakon razdoblja promišljanja i eksperimentiranja, pokreće projekt o kojem je oduvijek sanjao: stvaranje vlastitih mirisa za svoju publiku i potpisivanje vlastite kreacije kao pravi parfumer, bez filtera, bez, posredovanja i bez marketinga.

Realizacija snova - nasljeđe

Nakon 40 godina u struci, nakon što je postao majstor parfumer i autentični nos, Ramón Monegal se upustio u izazov za postizanje izvrsnosti, gdje prenosi svoje znanje na petu generaciju. Parfem može samo rasti do razine umjetnosti u pratnji apsolutne slobode kreativnog uma koji može stvarati formule i korištenje omjere sastojaka neobuzdanog troškovima ili marketinškim filterima te s obrtničkim metodama koje se sada vraćaju u prvi plan; Ramón Monegal je to shvatio i u 2009. njeguje projekt ponude autentičnih mirisnih kolekcija master parfumera te u samom srcu Barcelone otvara svoj potpisni izložbeni prostor u stilu zlatnog doba, prije masovne proizvodnje.

Trenutno, Ramón ima svoju radionicu specijaliziranu za miješanje, maceraciju, proizvodnju i kontrolu mirisa; to su luksuzni parfemi dovedeni do umjetnosti. Ne postavljaju se granice Monegalove mašte; koriste se najplemenitije i ekskluzivne esencije poznate u svijetu koje prenose bezvremenske osjećaje i emocije s mediteranskom strasti. Njegovi parfemi uzbuđuju, zavode i iznenađuju, stvarajući zadovoljstvo, želje i opsesiju.

Glavni izvor inspiracije za Ramóna Monegala, osim prirode, je i literatura - od bogatstva proze do sažete poezije. On pretvara riječi u note, fraze u akorde, priče u kompozicije, a tintu - komponentu svih događanja, u zamišljeni parfem.

U spomen na njegov izvor inspiracije i korištenje najluksuznijih materijala, parfumer je dizajnirao bočicu koja izgledom podsjeća na tintarnicu - bočicu u kojoj se nalazi duša i bit njegovih djela.

U nastavku izdvajamo najzanimljivije mirisne kreacije:

NEXT TO ME

Čist, sofisticiran i vrlo ekskluzivan. Jedinstveni eliksir indijskog ouda, turske ruže i Somalijskog tamjana u gracioznoj nazočnosti španjolskog šafrana i ruske kože.

Note: Indijski oud, Egipatski Jasmin, Španjolski šafran, Indonezijski muškatni oraščić, Somalijski tamjan, Australska sandalovina, Turska ruža, Ruska koža, Španjolski labdanum i Brazilska tonka.

Ja sam fasciniran moći kojom Dubai zrači. Obavijen morem i pijeskom, aktiviran veličanstvenom energijom sunca, bez obzira koji je Vaš san, Dubai ga može ostvariti. Uz ovu kreaciju pokušao sam dočarati magičnu moć duhova i čarobnjaka iz tisuću i jedne noći.

Cijena: edp 50ml 1.289kn

PURE MARIPOSA

Nezaboravan, ženstven, blistav, dosljedan. Skladne, šarene i elegantne cvjetne note sa svečanim tonom, odjevene u rosi prekrivenoj zelenoj šumi, čiste i vitalne, okružene mladim povjetaracom na veličanstvenim i bogatim notama plemenite ambre i svilenkastog mošusa.

Cijena: edp 50ml 1.289kn

MON CUIR

Moj alter ego. Moj fetiš. Crna koža, apsolutna prisutnost, bezvremenska, zahtijeva snažnu osobnost da pokaže svoju moć. Spoj tradicionalne europske konjičke kulture s onom legendarnom američkih motocikala, s kojom se također poistovjetujem. Hrabri nepogrešivi miris ... Temperamentan, snažan miris. Ističe prisutnost, karizmu i boemski karakter.

Note: Ruska koža, Jasmin absolut, Narcis, Muškatni oraščić, Mošus i Australska sandalovina.

Cijena: edp 50ml 1.099kn

MON PATCHOULY

Moja provokacija. Inspiriran sirovim mirisom pačuli lišća koji sam otkrio s hipijima 60-ih godina na otoku Ibiza predstavlja prvu mirisnu sliku koja definira provokativni i slobodni stav. Mon patchouly je postao sofisticiraniji, obogaćen pjesničkim zalascima sunca na moru promatranima s Café del Mar; to je ovisna i zadivljujuće po svojoj moći kako bi se uvjerilo i zavesti sve oko sebe. Kategorijski i provokativan. Lukavo zavođenje, impuls slobode.

Note: Indonezijski pačuli, Hrast mahovine absolut, Somalijski tamjan, Bourbon geranij, Egipatski jasmina absolut i ambra.

Cijena: edp 50ml 1.099kn

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".