Radite li manikuru kod kuće? Isprobajte savjete kozmetičarke za brže sušenje laka za nokte

Ako je odgovor na naše pitanje potvrdan, sigurno ste se susreli s nepoželjnim "crtama" na noktima. Kako se to ne bi više događalo, donosimo korisne savjete za što bolju manikuru u kućnoj radinosti
Vidi originalni članak

Lakiranje noktiju kod kuće može se činiti jednostavnije u teoriji, nego što je stvarno u praksi. Prije svega, kozmetičarke u salonu su vještije u manikuri, a ono što mnogima predstavlja problem je i sušenje laka na noktima jer ponekad treba čekati i sat vremena da on bude savršeno suh, kako se ne bi stvorile nepoželjne "crte" na noktima. Ako ste barem jednom doma lakirali nokte, zasigurno znate o čemu govorimo. 

Kako biste izbjegli taj problem, Bustle donosi savjete kozmetičarke s kojima ćete kod kuće napraviti savršenu manikuru. Postoji i nekoliko savjeta koji mogu pomoći da se lak na noktima brže osuši, kao i da duže traje. Naime, kozmetičarke tvrde da je na zdravim noktima lak dugotrajniji, a kvaliteta noktiju može se poboljšati pravilnom prehranom, uzimanjem dodataka prehrani, kao i redovitim korištenjem kreme za kutikule. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao prvi korak, vrlo je bitno pripremiti nokat. Pobrinite se da su nokti suhi prije nego nalakirate nokte - to se ne odnosi samo na vlagu, nego i na ulje na površini nokta. Vrlo je bitno i ujednačiti površinu nokta kako na njoj ne bi bilo nepravilnosti jer će to utjecati na ravnomjerno lakiranje. Drugi korak je odabir laka za nokte koji se brzo suši. Možda zvuči kao očit savjet, no dobro je potražiti lakove koji imaju quick-drying formule jer nećete morati čekati predugo između apliciranja dva sloja. Ovaj se savjet odnosi i na prozirne lakove koji se nanose kao top-coat

Kod manikure i lakiranja, treba se držati filozofije "manje je više" pa kozmetičarke savjetuju nanošenje tankih slojeva laka, u čemu se krije tajna savršene manikure. Tanki se slojevi brže suše pa će i cijela manikura biti prije gotova. Također, ako ste u velikoj žurbi, bolje je aplicirati. Posljednji korak u manikuri pomoći će u bržem i boljem sušenju noktiju. Stručnjakinje savjetuju uporabu završnog laka za nokte koji imaju formulu za brzo sušenje, kao i kapljice za brzo sušenje laka za nokte. Završni lak se aplicira kao i običan lak za nokte, a kapljice za brzo sušenje možete dodati kao završni korak manikure. Takvi proizvodi najčešće sadrže silikone koji brzo isparavaju i uklanjaju otapala unutar laka, što ubrzava postupak sušenja.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".