Proljetna njega: Imamo savjete kako da vaša koža zablista u punom sjaju

FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock
Svako godišnje doba pred kožu vašeg lica stavlja nove izazove. Evo što uvrstiti u svoju rutinu njege kako bi vaša koža procvjetala ovo proljeće.
Vidi originalni članak

Dolazak proljeća donosi nam ne samo buđenje prirode i duže dane, već i nove izazove u njezi kože lica. Nakon zime, koja često ostavi tragove suhoće i zategnutosti na našem licu, proljeće je savršeno vrijeme za preispitivanje i obogaćivanje rutine njege kože. S fokusom na hidrataciju i čišćenje, proljetna njega kože treba ispuniti i onu zaštitničku ulogu jer više boravimo na otvorenome, a sunčeve zrake znaju biti nemilosrdne u stvaranju slobodnih radikala pa je koža izložena i oštećenjima.

Stoga, proizvode za njegu valja prilagoditi novim proljetnim uvjetima i dopuniti svoju rutinu njege. Ako ne znate odakle krenuti, prodavaonice dm-a idealno su mjesto gdje možete pronaći inspiraciju za nove proizvode kojima ćete koži vratiti elastičnost i sjaj te joj pomoći da se suoči s izazovima toplijeg vremena. 

Uvedite piling jednom tjedno

Zima na vašem licu može ostaviti tragove nakupljenih nečistoća i mrtvih stanica kože, proljeće je idealno upravo za dubinsko čišćenje lica. Kako biste očistili pore i olakšali koži upijanje svih onih divnih hranjivih elemenata, koji se nalaze u serumima i kremama koje ste odabrali, u svoju njegu jednom tjedno uvrstite korištenje pilinga. Odaberite one koji će prema vašoj koži biti nježni, s AHA ili PHA kiselinama koje će ukloniti mrtve stanice i potaknuti regeneraciju kože, kao što je na primjer Olivalov Professional Piling tonik. Ili, ako imate masnu kožu, FOAMIE Kruti sapun za piling lica od jojobe i marelice, bit će odlično rješenje za dubinsko čišćenje.

Važno je hidrirati kožu, izvana i iznutra

Za lijepu, elastičnu i zdravu kožu važna je hidratacija. Osim što u svoj organizam treba unositi dovoljnu količinu vode, a svoju prehranu obogatiti svježim voćem i povrćem, važno je i odabrati proizvode koji će koži dati vlažnost. Na policama prodavaonice dm-a, ali i na dm online shopu pronaći ćete lagane hidratantne kreme ili serume bogate hijaluronskom kiselinom koji će vašu kožu vratiti u balans. 

I sunce se promolilo kroz oblake

Dolaskom proljeća povećava se i izloženost suncu. Stoga, jedan od prioriteta njege je i zaštita od UVA i UVB zraka koje na koži lica, najotkrivenijem dijelu našeg tijela, mogu nanijeti oštećenja i ubrzati pojavu bora. Stručnjaci za njegu kože preporučuju izbor dnevnih krema za lice koje, osim hranjivih sastojaka, sadrže i SPF zaštitu. U dm-ovom katalogu možete pronaći izbor krema pouzdanih brendova koje će vašu kožu čuvati od sunca tijekom cijeloga dana.   

Antioksidansi važni u borbi protiv starenja

Uključivanje antioksidansa poput vitamina C u vašu jutarnju rutinu njege može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala, koji ubrzavaju starenje, ali i zaštititi kožu od od vanjskih štetnih utjecaja, kao što je zagađenje zraka. Serumi obogaćeni vitaminom C imaju sposobnost prodiranja u dublje slojeve kože, a njihova moć dubinske regeneracije očituje se u ujednačavanju tena, uklanjanju pigmentacije i vraćanju elastičnosti kože.

Ustrajte u svakodnevnoj rutini njege

Kao i uvijek, redovitost je ključ uspjeha. Održavanje dosljedne rutine njege kože pomoći će u postizanju najboljih rezultata i održavanju zdrave, blistave kože tijekom cijelog proljeća pa ćete spremni ući u ljeto, vrijeme najvećih izazova za vaše lice.

Kako biste svojoj koži lica dali najbolje, ne izostavljajte ni jedan dio njege. Stručnjaci savjetuju 6 koraka  za pravilnu njegu: uklanjanje šminke, čišćenje lica, nanošenje tonika i seruma, tretiranje kremom područja oko očiju i nanošenje kreme na lice. Naravno, jutarnja i večernja rutina razlikovat će se u malim detaljima – dnevnoj i noćnoj kremi, koja je bogatija sastojcima koji regeneriraju kožu i ne sadrži SPF faktor.

Kada govorimo o proljetnoj njezi, možda ćete htjeti prilagoditi proizvode tipu svoje kože i njezinim trenutnim potrebama. Često se događa da koža postane masnija s toplijim vremenom pa razmislite o laganim formulacijama koje vam neće začepiti pore. U dm prodavaonicama uvijek možete pitati za savjet i preporuku i tako lakše donijeti odluku o proizvodu koji baš vama odgovara.

Posebna proljetna dm-ova promocija na proizvode za njegu lica

Kako i u dm-u znaju da proljeće zahtijeva posebnu njegu lica, svojim su kupcima omogućili posebne pogodnosti. Od 1. do 31. ožujka 2024. za istovremenu kupnju 2 i više proizvoda iz asortimana za njegu lica, u prodavaonici dm-a ili u dm online shopu, dobivate 15 x više bodova na active beauty kartici. Ako još niste downloadali 'Moj dm' aplikaciju, učinite to prije odlaska po svoje proizvode za proljetnu njegu jer  s 'Moj dm' aplikacijom imate brojne mogućnosti. Ne samo što su vam svi kuponi s popustima odmah pri ruci i možete ih iskoristiti skeniranjem QR koda u dm prodavaonici, već imate mogućnost stvaranja vlastitog popisa proizvoda koji mogu čekati trenutak neke posebne ponude, a vi ćete biti obaviješteni.

Vrijeme je da svoju kožu počastite najboljom njegom, a po inspiraciju i savjete dođite u svoju najdražu trgovinu – dm.

Sadržaj nastao u suradnji s dm-om. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".