Proizvod za kojeg trebate znati ako bojate kosu ili imate pramenove: Poboljšava boju i pruža joj sjaj

To mogu biti tonirani šamponi i regeneratori, maske ili sjajila, a svaki od proizvoda pomaže ukloniti mjedene tonove iz kose.
Vidi originalni članak

Toniranje kose jedna je od tehnika iz beauty svijeta za koju trebate znati. Može poboljšati boju, pojačati sjaj kose, kao i njezino cjelokupno stanje, no mnogi još uvijek ne znaju kako i kada koristiti toner u kosi. Stručnjaci za Glamour pojašnjavaju da, nakon što je kosa obojena, ona ima tendenciju oksidacije.

To možete brzo primijetiti, kad obojite kosu u plavu, s vremenom će se u njoj pojaviti i žuti tonovi. Oksidacija se događa iz više razloga, zbog raznih tretmana i kemikalija u kosu i izloženosti UV zrakama, a toner bi trebao riješiti taj problem i 'suprotstaviti' se procesu. 

Što je, zapravo, toner za kosu? Riječ je o proizvodu koji prilagođava ton kose, s polutrajnim pigmentima kako bi se postigla željena boja. To mogu biti tonirani šamponi i regeneratori, maske ili sjajila, a svaki od proizvoda pomaže ukloniti mjedene tonove iz kose. Tako, recimo, ljubičasti šampon može 'poništiti' žute tonove kod plavuša, a plavi šamponi mogu neutralizirati narančaste tonove kod brineta.

Osim toga, toneri su moćni jer mogu istaknuti određene nijanse u kosi pa tako možete upotrijebiti zlatni sjaj kako biste naglasili toplinu u kosi. Toner ne može drastično promijeniti boju kose, no može pomoći u promjeni nijanse kako bi kosa zadržala svježinu do idućeg tretmana u salonu. 

Pokazala je frizerki kakvu frizuru želi, ali je krajnji rezultat bio daleko od toga

 

Toniranje kose nije isto što i bojanje jer se samo prilagođava postojeći ton kose, čineći ga toplijim ili hladnijim, dok se bojanjem nijansa potpuno mijenja. Toniranje u salonu razlikuje se od toniranja kod kuće jer je u salonu ono posljednji korak kako bi se nijansa dovela do savršenstva. Vjerojatno taj korak nećete ni primijetiti jer je dio procesa, a salonski toneri imaju mnogo širi raspon. Sadrže veće koncentracije pigmenata i mogu 'dramatičnije' prilagoditi nijanse. Toneri za kućnu upotrebu od velike su koristi i mogu održavati boju u  salonu između dva posjeta. Djeluju nježnije, no redovitom upotrebom postići će željeni efekt. Ipak, pripazite, jer pretjerana upotreba može isušiti kosu pa toner svakako koristite u kombinaciji s proizvodima za hidrataciju.

Učestalost toniranja ovisi o boji i stanju kose - općenito se toniranje preporučuje svakih tri pranja, no ako smatrate da to nije dovoljno, možete i češće. Najbolje je, prije toniranja, savjetovati se s frizerom koji je upoznat sa stanjem kose. Osim što uljepšava nijansu kose, toner je super dodatak njezi jer može poboljšati i njezin sjaj. Toneri na bazi kiselina mogu dati sjaj prirodnoj kosi, a da pritom ne utječu na boju pa ga možete koristiti kako biste "oživjeli", regenerirali i dodali sjaj pramenovima. 

Tonere možete pronaći u drogerijama, kao i u ponudi luksuznih brendova za njegu kose, a cijene se kreću od pedesetak kuna naviše. 

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".