Probudite kožu

Kozmetologinja Martina Pužar - Zebić savjetuje na koji način probuditi kožu.
Vidi originalni članak

Ako dovoljne količine kisika ne dođu do stanica vašeg organizma na efikasan način, tada se najčešće osjećate tromo te izgledate umorno i istrošeno.

Takozvano suho četkanje oživljava kožu poboljšavajući cirkulaciju, kao i naizmjenično toplo-hladno tuširanje. Kada se tuširate hladnom vodom, limfne žile se sužavaju, a kada to radite toplom vodom one se šire. To stvara efekt pumpe koja doprinosi povećanju limfne drenaže i protoka krvi.

Jednom mjesečno preporučuje se masaža koja pruža i tjelesno i duhovno rasterećenje. Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i nakupine, poboljšava se izmjena tvari i opskrba kisikom, zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije i mlađe.

Poželjna je i limfna drenaža kojom se potiču limfne točke i tako se izbacuju se toksini, masnoća i suvišna tekućina iz organizma.

Uz prethodne upute o prehrani i pijenju tekućine, ovakvim načinom tretiranja tkiva može se znatno riješiti celulit.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".