Prirodna kozmetika sve je veći hit: Alge, aloe vera, shea maslac - ovo su proizvodi na koje treba obratiti pozornost

Njega tijela okreće novu stranicu, želimo samo provjereno zdrave opcije.
Vidi originalni članak

Bez obzira na pandemijske trendove, koji su samo dodatno ojačali poziciju i prisutnost prirodne kozmetike, ta je sfera uvelike promijenila beauty scenu. Daleko smo otišli od pilinga koji miksamo od šećera i malo maslinovog ulja, sada uistinu imamo što birati. Njega tijela okreće novu stranicu, želimo samo provjereno zdrave opcije.

Veganska kozmetika, formule bazirane na probranim biljkama, teksture bez parfema te brojne druge slične beauty kolekcije, sada imaju posebno mjesto u drogerijama. U svakoj parfumeriji danas možemo pronaći kutak s prirodnim formulama, one postaju svakodnevica, što nam je potvrdila i Sara Jerman, brand manager domaćeg brenda prirodne kozmetike Olival. Ističe i da je pozicija ovog tipa kozmetike u pandemiji dodatno ojačana.

- Posljednjih par godina dogodile su se brojne promjene u navikama potrošača. Fokus je, između ostaloga, u razdobljima lock downa prebačen na self-care komponentu svakodnevice. Njega lica, pa i tijela i kose postala je još traženija, važnija, a svojevrsni osjećaj kontrole i opuštajućih trenutaka u danu pružale su nam nešto duže kupke, konkretna njega kosa i slojevitija rutina namijenjena licu. Generalno gledajući, prednost su ostvarili svojevrsni modularni proizvodi bazirani na suvremenim aktivnim sastojcima prirodnog porijekla. Sve to upakirano je u mile, nježne i zelenkaste nijanse jer i vizualno, prirodna kozmetika časti nas posebnim doživljajem. Scena kozmetike prati onu modnu i lifestyle, općenito vidimo sklonost jednostavnosti i povratak prirodi. Trend prirodne kozmetike bit će još snažniji - uvjerena je Jerman.

- Smatram kako njihovo vrijeme tek dolazi, jer glasan je dijalog o povratku prirodi i održivosti, koji naglašava prednosti certificirane kozmetike uz najstriktnije standarde kvalitete - zaključuje.

Sva ona polja lavande i pamuka, koje smo gledali po Instagramima i divili se haljinama od organskog tekstila, kreiraju dojam i lifestyle okvir u kojemu želimo živjeti. Pa se kozmetička scena još kreativnije i lakše prilagođava donoseći nam dojam tog životnog minimalizma u kojemu uistinu imamo ono što nam treba, bez pretjerivanja. I “skinminimalism” trend u ovoj je priči. Sklonost je to jednostavnosti življenja i fokusu na ono što je bitno. Pa i u njezi od jutra do mraka. Naime, to pomalo podsjeća na onu reklamu u kojoj žena baci neku hrpu proizvoda za čišćenje i umjesto toga stavi samo jedan. Pa to je tako lako i oslobađajuće. Najednom - nismo opterećeni.

Lana Biželj: "Trebalo mi je deset godina da prihvatim svoje keloide. Danas sam bolje no ikad"

 

Prirodna kozmetika nudi nam bazu u biljnim sastojcima koji će koži biti čisto dovoljni - bez potrebe za 10 proizvoda. U realnosti i na policama to izgleda ovako - aloe vera, kao kraljica hidratacije i nježnosti, prisutna je u niz formula, a tu su i mango, naranča, jojoba, shea maslac te niz drugih.

Posebno mjesto u tom svijetu imaju alge, kao ultimativni prirodni anti-age sastojak. Naime, japanski znanstvenici ističu da one potiču proizvodnju kolagena, što znači da kožu tijela čine mekom i elastičnom. Osim toga, često su sastojak prirodnih anti-celulitnih krema, potiču cirkulaciju kože, radi čega se smanjuje i područje koje izgleda poput ‘narančine’ kore. Od sastojaka tu su i oni poznati, kućni, poput morske soli koja se pojavljuje u sapunima i pilinzima, uz maslinovo ulje koje u našim krajevima ionako ima posebno mjesto u svijetu zdravih namirnica. Visoko poštovanje fanova prirodne kozmetike ima i ulje ricinusa, namijenjeno njezi kože, ali i kose te noktiju.

Od ulja pronaći ćemo i ono sezama, zahvalno za njegu kože od glave do pete. Što se tiče proizvoda, zahvalni su oni za tuširanje, jer prirodna je kozmetika vrlo praktična, osim čišćenja kože ona nudi i hranjenje te dubinsku, efikasnu hidrataciju. A ulja garantiraju svu tu ljepotu i udobnost, jednostavnost te mirise koji osvajaju um i u potpunosti nas opuštaju. Esencije citrusa nas bude, lavanda nas opušta. Svakome po želji, mjeri i ukusu. Pakiranja su također važna u ovoj sferi, nerijetko ćete pronaći refill ili kutijicu od recikliranog papira koji ima onu bež nijansu, jer prirodnoj kozmetici nije toliko bitno da bude najljepša na svijetu. Ona “zna”; da je bitno ono što je unutra, a koža to doslovno osjeća.

U galeriji smo izdvojili prirodnu kozmetiku na koju vrijedi obratiti pozornost

Weleda Skin food light krema za lice i tijelo, biobio.hr, 75 ml 76 kn Urtekram Aloe Vera krema za ruke, biobio.hr, 75 ml 41 kn Ulje ricinusa Raw, dm.hr, 200 ml 35 kn Meditao Taoasis Teebaum krema, Tvornica zdrave hrane, 50 ml 65 kn Sapunoteka kruti sapun – lavanda & cimet, drogerije, 115 g 15 kn San kozmetika maslac za tijelo, san10.hr, 100 ml 120 kn Olival krema s bademom, olival.hr, 75 ml 13 kn Primavera Gelenk Wohl ulje za tijelo zimzelen i kantarion, biobio.hr, 50 ml 126 kn Avril body mlijeko, terra-organic shop Energy shower gel, biobio.hr, 280 ml 17 kn ica.hr, 200 ml 60 kn Organic shop Energy shower gel, biobio.hr, 280 ml 17 kn Organic shop piling za tijelo s algama, biobio.hr, 250 ml 25 kn Olival aloe vera gel, olival.hr, 250 ml 30 kn Nikel kesten krema za noge, nikel.com.hr, 150 ml 49 kn Natura Siberica rich siberian white body butter, biobio.hr, 200 ml 45 kn Marcel’s green soap s pačulijem i brusnicom refil, biobio.hr, 500ml 35 kn Biovitalis hranjivi maslac s jojobom, biovitalis.hr, 150 ml 85 kn Gavezova mast Francetić, biobio.hr, (50 ml 44 kn) Florame hipoalergeni losion za tijelo, terra-organica.hr, 400 ml 160 kn Dr.Organic dezodorans s vitaminom E, biobio.hr, 50 ml 76 kn Centifolia Golden Nectar In-Shower ulje za njegu, terra-organica.hr, 200 ml 98 kn BeeVenom Anticelulitna krema za tijelo s pčelinjim otrovom, Tvornica zdrave hrane, 50 ml 120 kn Argiletz Orange piling za tijelo, Tvornica zdrave hrane, 200 ml 99 kn

Pravo osvježenje u poslovnom odijevanju: 'Volim talijansku klasiku i jedino što ne bih nosio su košulje kratkih rukava'

Mama i kći osvajaju simpatičnošću: 'Nekad mami kažem da mi se ne sviđa što je ona obukla'

Splićanka cijeni vječne, klasične odjevne komade: 'Uvijek poštujem prigodu i to mi je misao vodilja kod odijevanja'

Sestre u tenisicama koje obožavate ili "preskačete" kao trend: Već godinama ne silaze s liste najpopularnijih modela

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".