Prirodan make up na drugačiji način: Poželjni su sjaj i glamurozan izričaj, a vizažistica savjetuje kako ih postići

Osim raznih formula pudera, svijet kozmetike donosi i hibride kreme i highlightera, koji lice čine gotovo porculanskim
Vidi originalni članak

Neutralna šminka izlazi iz svoje samozatajne faze i sigurnim koracima otvara vrata svijeta glamura. U toj sferi sve je natopljeno sjajem i neodoljivim glitter efektima. Bez obzira na to jeste li na Zoomu ili se družite uživo, doza elegantnog sjaja licu će dati prirodan glow koji daje onaj divan, mladolik i zdrav izgled lica.

– Novi nude look donosi nam temeljne nijanse kože obogaćene finim sjajnim česticama, no pritom je važno znati gdje ćemo ih nanijeti – priča vizažistica Ena Čavlović iz EnArt make-up studija.

– Uz bež nijanse, neizostavan proizvod je highlighter koji ćemo nanositi u kutove oka, iznad usana, na sredinu nosa i na jagodične kosti. No, želimo li jači efekt, možemo nanijeti nešto svjetliji korektor na navedena područja i to nakon pudera, a rezultat će biti dojam osvijetljenosti lica. Da, to je ona fora koju koriste slavne dame kad žele na fotografijama izgledati kao da stoje ispred reflektora. U ovoj make-up sferi dobar dio proizvoda ima svjetlucave čestice, stoga je ponekad nejasna granica između highlightera i pudera. I dok klasičan puder nanosimo na čitavo lice, highlighter teksture nije nužno stavljati posvuda. S druge strane, hibrid pudera i bronzera, na kojemu piše da daje zdravi sjaj, idealno je aplicirati na čitavo lice. No, dovoljan je jedan sloj, kako se lice ne bi previše sjajilo i djelovalo masno. Ako je već sama koža masna i sjajna, preporuka je prije šminkanja aplicirati bazu koja matira lice, kako bi na kraju šminkanja bio očit samo onaj sjaj koji želimo istaknuti. Kad je lice ujednačeno sjajno, možemo se poigrati dodatnim glow efektima, odnosno aplicirati ga na više mjesta na licu.

– Klasičan highlighter nanosimo na područja koja želimo naglasiti, a fantastičan efekt zavodljivog pogleda dobit ćemo ako ga nanesemo i na područje tik ispod obrva. Kada govorimo o highlighteru, riječ je o pigmentu koji se sastoji od svjetlucavih čestica u boji kože, pa će se on stopiti s tenom – tumači Ena.

Ako niste spremni za sjaj čitavog lica, tu su sjenila koja imaju sedefaste i slične tonove, koji oku daju posebnu dimenziju i ističu nijanse u šarenici. Ena predlaže da puderaste teksture nanesete kistom od umjetne dlake.

– Naime, to je bolje od nanošenja prstima jer se pigment ne može tako dobro „razvući“ uz pomoć prstiju, već se lijepi zbog masnoće na našim jagodicama i ostaje na jednom mjestu. A cilj je na kraju dobiti prirodan, glow i osjenčan efekt – dodaje vizažistica.

Kistovi su i inače super stvarčica u beauty ritualima, iako mnogi vole dodir prstiju i šminku koja se nanosi isključivo ručno. Svaki vizažist reći će vam da je velika razlika između nanošenja šminke prstima i kistom. Naime, masne formule možete dobro nanijeti prstima, dok one suhe bolje podnose kist. Ako ste za super diskretan, lagan sjaj, tu su razne tekuće podloge, pa čak i u obliku kreme, a prepune su sitnih čestica. One, naime, nisu tu samo da bi bile viđene, već i da omekšaju sjene na licu koje onda djeluje nježni je, a super će izgledati i na – fotografijama.

Ove teksture lako je umiješati i u klasičnu dnevnu kremu ako nema potrebe za prekrivanjem puderom. Ovaj beauty stil osvojio je ovu godinu i zbog raznolikosti korištenja i dnevnog doziranja. Naime, s jednom kremom, tekućim nude fluidom i malo bronzera, možete rekreirati dnevni i večernji look. Naravno, uz nadogradnju po potrebi. Sve to krasi i fina doza hidratacije, baš kao i kod ruževa nove generacije čija se formula temelji na visokom postotku vlage. Boja je neutralna, no kad sjedne na kožu usana, ovaj ruž imitira prirodnu blistavost i udaljuje nas od svijeta matiranih tekstura. Za one profi cure koje se vole igrati šminkom, dostupne su razne palete s mnoštvom neutralnih tonova, od kojih mnogi imaju fini sjaj, a to znači svakodnevni make-up koji djeluje super prirodno i nježno u samo nekoliko minuta. 

Sve make up proizvode potrebne za savršen nude look, izdvojili smo u galeriji

YSL Rouge Volupté Rock ‘n Shine, nijansa Nude Solo, douglas.hr, 279 kn Teaology White Tea Face Perfecting Finisher Sun-Kissed, douglas.hr, 50 ml 299 kn Urban Decay Stoned Vibes Highlighting Powder, douglas.hr, 295 kn Naj Oleari True Icon Lipstick, nijansa Powder Pink, douglas.hr, 145 kn Revolution Cheek Kit paleta za lice Don’t Hold Back, drogerije, 59,90 kn Perricone MD No Makeup No Highlighter, douglas.hr, 10 ml 275 kn NYX Professional Makeup Filler Instinct Plumping Lip Polish, nijansa Brunch Drunk, notino.hr, 43 kn MAC Girls paleta, nijansa Prissy Princess, MAC, 469 kn Bobbi Brown Bronzing Powder Duo Limited Edition, douglas.hr, 375 kn Guerlain Highlighter Illuminating Face Powder Limited Edition, douglas.hr, 355 kn Diego Dalla Palma Pearly Eyeshadow, nijansa Sparkling Beige, douglas.hr, 80 kn Clarins Ombre Satin Eyeshadow, nijansa Glossy Brown, douglas.hr, 255 kn Benefit Cookie Powder Highlighter, douglas.hr, 289 kn MAC Extra Dimension Skinfinish, MAC, 299 kn Aura Star Gloss, nijansa 11 Luna, drogerije, 32 kn Alverde sjajilo s 3D efektom, dm.hr, 24 kn Essence Clean & Glam Top Coat, drogerije, 17 kn Catrice More Than Glow highlighter, drogerije, 32 kn Bourjois Always Fabulous korektor, drogerije, 89 kn

Prezgodna i super odjevena mama nosi najotkačenije traperice koje smo dosad vidjeli na zagrebačkoj špici
Osvojila nas je "prosinačka" kombinacija showroom menadžerice, a ima i super prijedlog što nositi za blagdane kod kuće
Ova je frizura veliki hit jer pristaje svima i lako se održava, a frizeri joj predviđaju veliku popularnost i u 2021.
Znamo kada počinju sniženja u Zari! Izdvojili smo najbolje komade koje bismo voljeli vidjeti na popustu

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".