Prirodan lijek protiv ožiljaka i akni

Ožiljci od akni i same akne prilično su frustrirajuće i borba protiv istih nerijetko se čini kao borba protiv vjetrenjača.
Vidi originalni članak

Ožiljci od akni i same akne prilično su frustrirajuće i borba protiv istih nerijetko se čini kao borba protiv vjetrenjača. Crvenilo, bol, nelagoda.. Ima li tome kraja? Da ne spominjemo da je prava noćna mora prekriti ih šminkom a često se čini da ih sam puder još dodatno naglasi. 

Ako imate takve probleme, prije samog recepta, imamo nekoliko savjeta za vas:

-    Kada skidate šminku vodite računa da nježno skinete apsolutno sve ostatke šminke iz svih pora kože. Ponekad to znači ponavljati i nekoliko puta 

-    Šminku nosite samo kad je to nužno i čim završite s obavezama i dođete doma, skinite šminku da vam koža može disati

-    Posjetite dermatologa i s njim se savjetujte oko proizvoda za čišćenje i njegu lica

-    Posjetite i ginekologa kako biste utvrdili jesu li hormoni i jajnici u redu jer je to često izvor problema s aknama

-    Uravnotežena prehrana i dovoljna količina vode vrlo su važni

 

Tretman koji smo vam pripremili vrlo je učinkovit i najbolje djeluje ako se nanosi svakog jutra. Ako vam je koža ipak preosjetljiva za svakodnevnu upotrebu nađite svoj optimalan broj nanošenja tjedno.

Recept: pomiješajte sodu bikarbonu s destiliranom vodom dok ne dobijete pastu. Nanesite na očišćeno lice i ostavite da djeluje pet minuta. Ako vas počne peckati, skinite ranije.                              

Nakon umivanja dobro nahranite kožu kokosovim uljem koje je hidratantno, prirodno i voli ga svaki tip kože. Hidratizirati kožu vrlo je važno i nikako ne preskačite ovaj korak!

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".