Preosjetljivost zubi nakon izbjeljivanja

Nakon izbjeljivanja moguća je privremena preosjetljivost zubi.
Vidi originalni članak

Nakon izbjeljivanja, zubi mogu biti osjetljivi na hladno, a može se javiti i osjetljivost pri četkanju. U tom slučaju potrebno je koristiti preparate za njegu usne šupljine namijenjene osjetljivim zubima.

Pojava preosjetljivosti zubi nakon izbjeljivanja kod većine pacijenata traje nekoliko dana, a u nekih osoba može potrajati i tjednima. Za ublažavanje preosjetljivosti zuba koriste se profesionalni gelovi koje će vaš doktor dentalne medicine primijeniti nakon postupka izbjeljivanja.

Izbjeljivanje se ne preporučuje mlađima od 16 godina kako bi se zubi zaštitili. U mlađih osoba je pulpna komorica u kojoj se nalaze krvne žile i živci veća i bliža površini zuba nego kod starijih osoba, pa postoji veća opasnost od podraživanja pulpe i preosjetljivosti zuba.

Nakon izbjeljivanja, barem prvih nekoliko dana (a idealno, dva tjedna) treba izbjegavati određenu hranu i napitke koji sadrže puno pigmenta i bojaju zube (crna kava, crveno vino, cikla, čajevi i sl.) te izbjegavati duhanske proizvode.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".