Preferiraju li muškarci više žene sa šminkom ili bez nje? "Nitko nije savršen..."

Neki šminku nazivaju pravom umjetnošću, a drugi smatraju da bi u prvi plan trebale doći prirodne ljepotice
Vidi originalni članak

Na društvenoj mreži Quora pokrenuta je rasprava oko toga vole li muškarci više žene sa šminkom ili bez nje. Mnogi su se odazvali na raspravu, a mi smo izdvojili najzanimljivije komentare.

Jedan korisnik je rekao kako muškarce ne privlači šminka, nego lijepe i atraktivne žene. Dodao je da jedan od načina do ostvarivanja takvog izgleda je i šminka, koju je nazvao umjetnošću. 

U muškoj podsvjesti, ljepota obično ukazuje na dobre gene za potencijalno potomstvo. Ovo može zvučati kao da se dosta razmišlja unaprijed, ali te su misli ugrađene u podsvijest. To je znanost jer muškarci općenito žele zdravo i "lijepo" potomstvo. Naravno, tu su i drugi aspekti poput osobnosti, no u određenoj mjeri, ljepota je ipak važna.

Stvar je u tome što postoje različite percepcije ljepote, a tvrdi kako većina muškaraca preferira prirodan izgled, a komentirao je kako i šminka može biti rizik jer "lice bez šminke može biti razočaravajuće". Kaže kako je na poslu napravio i "mini-istraživanje" te usporedio izrazito našminkanu djevojku i onu bez šminke, a kaže kako je njegovim kolegama bila ljepša ona bez šminke. Zaključio je da muškarci zapravo - nemaju pojma te da u mnogim situacijama ne mogu prosuditi ima li žena šminku na licu ili ne. 

Drugi je komentator rekao da nitko nije savršen i da, ako je nekome potrebna šminka za samopouzdanje, bez obzira na to o kojoj se količini radilo, neka se šminka! Kaže kako je sve stvar preferencije - neki vole žene s mnogo šminke, dok drugi vole prirodan izgled, a tajna upravo i je u različitosti

Oglasio se još jedan korisnik Quore koji je rekao da za njega vrijedi ona dobra, stara - manje je više, a dodao je i da ne vjeruje onima koji kažu "nosim šminku isključivo zbog sebe". Kaže da je šminka alat za privlačenje drugih, za podizanje samopouzdanja, ali i neka vrsta hobija. 

Jedan je napisao kako se svi možemo složiti da većinu ne privlači šminka, nego neke druge fizičke stvari poput njegovane kože koja je odraz i unutarnje higijene, fit tijelo koje predstavlja snagu, simetričnost koja označava dobre gene, proporcionalno tijelo i lijepe nokte i zube, što predstavlja općenitu brigu o zdravlju. 

Jedan je rekao da su nepravilnosti često najljepši dio na ženama i kako obožava pjegice. Dodao je da bi muškarci neprestano trebali podsjećati žene na to koliko su predivne i kako ne trebaju šminku da bi nekoga privukle. Kaže da bi muškarci trebali također pozornost posvećivati u tolikoj mjeri make up-u, odnosno obratiti pažnju na prirodnu ljepotu:

Trebamo obratiti pozornost na one žene koje nisu svjesne svoje ljepote. Drugi put kad se probudite pored djevojke, recite joj koliko je predivna bez šminke!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".