Pramenovi s kojima ne morate razmišljati o izrastu: Nova tehnika za osunčan izgled kose

Balayage tehnika dominatna je već godinama, a ako želite napraviti odmah od klasike, isprobajte novi hit u svijetu pramenova
Vidi originalni članak

Jedan trend u svijetu frizura i pramenova nikad ne izlazi iz mode - balayage tehnika bojanja kose. Prošla je "test vremena" i pokazala se kao ultimativan odabir za sve one koji traže boju kose jednostavnu za održavanje, a popularna je jer kosi daje osunčani efekt kojeg volimo tijekom cijele godine, a pogotovo u ljetnim danima.

Riječ je o tehnici koja podrazumijeva bojanje pramenova u plave i zlatne nijanse, no za razliku od drugih tehnika, balayage je poseban po tome što su prijelazi jako decentni i sofisticirani pa boja kose uvijek izgleda prirodno, a izrast ne dolazi do izražaja. 

Glamour piše kako je balayage dobio svoju još bolju verziju jer su frizeri eksperimentirali s različitim tehnikama bojanja kose kako bi dobili što mekše prijelaze i još ljepše verzije pramenova, a rezultat je nova tehnika koja dolazi iz Italije i zove se - shatush.

Rezultat shatusha su osunčani pramenovi koji su kao stvoreni za ljetnu sezonu pred nama, a stručnjaci je opisuju kao idealnu za one koji kosi žele dodati dimenziju i volumen. 

- Ova je tehnika savršena za one koji traže prirodan look, kod kojeg izrast neće biti jako vidljiv - pojašnjavaju stručnjaci za Glamour i naglašavaju važnost gradijenta kod ovakve boje kose. Princip bojanja je takav da se kosa i pramenovi koji su bliži "sredini" boje u tamnije nijanse, dok se za pramenove koji uokviruju lice biraju svijetle boje. Stručnjaci kažu kako je, umjesto četkom, ovakve pramenove najbolje raditi rukama jer se tako postižu mekoća i sofisticiraniji prijelazi između nijansi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zgodna kozmetičarka u trapericama o kojima je mišljenje podijeljeno: Voljeli ih ili ne, njoj super pristaju
Prezgodna plesačica u mini-topu i trendi hlačicama: 'Kasnila sam pa sam ovo brzinski obukla u nadi da me nitko neće vidjeti'
Zara razljutila kupce: 'U 21 sat je rasprodano sve što sam imala u košarici, kakvo je to sniženje?'
Kakve su manikure in ovog ljeta? Vlasnica omiljenog zagrebačkog salona otkriva najveće trendove

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".