Poznati frizer o Vatrenima: Vidi treba balayage, Kovačićeva frizura bila je greška, a Ćorluka može biti supermodel

Saša Poturović iz poznatog zagrebačkog frizerskog salona Hairway by Robi&Saša s nama je prokomentirao frizure naših reprezentativaca i ispričao nam zgodne anegdote koje povezuju frizure i nogometni teren
Vidi originalni članak

Naši dečki su zgodni dečki i imaju prelijepe glave. I frizura samo daje onaj touch da izgledaju kako izgledaju. Pa to su ratnici, rekao je za početak Saša. 

Mandžukićeva frizura je kaže nam bila predmet šale kod Engleza. 
- Visok dečko, zgodan, mlad, ratoboran. Frizura mu je OK. Baš su ga kritizirali Englezi da mu je frizura dobra za čišćenje roštilja. Ja mislim da je to podcjenjivanje naših. Ali mi smo navikli na podcjenjivanje, a uvijek smo najjači. Frizura mu je OK, styling mu je OK, ali uvijek se može malo poraditi... To su detalji. Frizura je vrlo bitna stavka - ispričao je. 

Simpatičnog smo frizera pitali i trese li njihov salon nogometna groznica. Dolaze li muškarci sa zahtjevima da ih se ošiša kao nekog od naših poznatih nogometaša? 
- Pa nemamo te frizure. Zato što nitko nije iskočio. Znači nitko s frizurom nije iskočio da je dao neki drugi segment, da mu je idol. Ranije 98' smo rasturali frizure, tipa Stanić. On je bio zblajhan i to je bila euforija jedna, gdje su svi htjeli izgledati kao Stanić. To je takvo vrijeme. Danas su se dečki... Oni su usredotočeni na nogomet i na pobjedu - kaže. 
Za našeg heroja Subašića Saša kaže da ima lijepu frizuru. 
- Subašić je zgodan, precizno ošišan, lijepo mu stoji. Najbitnije je da on dobro brani, a ovo ostalo ćemo lako. 

Domagoj Vida ima tanku kosu, ističe frizer.
- On uvijek ima poludugu ili dugu. Ovo sa strane... To da mu je lakše vezati u rep. On je fantastičnog izgleda dečko, dobro bi mu stajalo da se ošiša skroz na kratko, ali ovo je njegov imidž i taj imidž, on bi se bez toga osjećao gol. Ne bi imao samopozdanja. Ovo je kosa koja njemu znači puno. Mogao je malo ubaciti balayage pramenova. Kad je pojavi zgodan je kao Apolon - priča Saša. 
Najzahtjevniju frizuru, kaže Saša, ima Vrsaljko. 
- Dobra frizura, zahtjevna frizura. Njemu super stoji, dobro je nosi. 

'Lovren je mačo tip'

A Ćorluka, on stvarno ima puno kose, što bi mogao napraviti sa svojom frizurom?
- Pa nema puno kod njega filozofiranja. Lijep čovjek, lijep čovjek. To je malo dodatak, srednje kraće, i to je to. I on se pridržava toga, to mu je klasika koja uvijek dobro stoji, dobro prolazi. 
Saša nam je rekao da odličnu frizuru ima i Dejan Lovren. 
- Dejan Lovren, on je mačo 'karamačo' tip. Kratka frizura, odlično mu stoji! Lovren ima materijala, mogao se tu zaigrati, malo oštrija bradica. Nema jaku bradu...
Kramariću je poručio da bi mogao malo poraditi na sebi. 
- On je mogao poraditi na sebi. Nije ošišan, ni precizno, niti ima stylinga... Zgodan dečko, prelijep dečko. Nije radio da iskoči. On je super vrhunski nogometaš, a dečko koji je mogao biti primjećeniji, da je imao iskorak s frizurom.

Čuli smo da frizer reprezentacije uljepšava kosu Vatrenih prije svake utakmice, a zanimalo nas je koliko to uopće ima smisla, pogotovo kad, kao Hrvati, trčiš 120 minuta svaku tekmu. 
- Kako nema smisla... Imamo jednog Davida Beckhama. Dok ga nije upoznala Victoria, je bio OK nogometaš. Ali kad ga je ona preuzela i skupi frizeri to je druga priča - tvrdi, pa dodaje kako se tu ne radi o gelu ili drugim proizvodima za kosu. 
- Radi se o šišanju! Šišanje je najbitnije. A frizura, recimo Ćorluka, njemu treba malo waxa, a recimo Lovrenu treba jači gel. Ali kosa trpi kad je dobro ošišana, lijepo pada, ne gubi svojstvo. Ali kad je pogrešno ošišana, možeš trpat lakove, gel, ono što reklamiraju, onaj Taft...
Prisjetili smo se i svih popularnih frizura Davida Beckhama, a izvedenica "kokotice" i danas je popularna. 
- Zato što je David Beckham izbacio tu frizuru. Kad je on izbacio tu frizuru, ja sam u to vrijeme živio vani, nisam mogao doći ovdje. Ali prije Davida Beckhama, ja sam izbacio tu frizuru. I evo moj veliki prijatelj Miro Cvitanović isto je nogometaš bio i ja kad sam ga ošišao, rekao je - stari, ovo je ludilo. I onda dođe David Beckham s tom frizurom i ona već dugi niz godina traje. I ima te varijante hoćeš li malo lijevo, malo gore - priča nam poznati frizer.
Jer David Beckham nikada ne bi bio David Beckham da nije ta frizura, dodaje Saša. 
- Jer vidimo da se svi muče s frizurama i Leo Messi i Rakitić i Neymar. On kad se pojavio s onom frizurom, pa to je bilo vrištanje...

Tko bi od naših nogometaša, tko bi mogao biti taj, tko bi mogao biti predvodnik trendova?

- Bilo koji od njih, oni su svi zgodni momci. On na prvu neće proći, ni na drugu, ali na treću sto posto. Na treću sto posto prolazi dok ga primijete ljudi. Jer kad ti isi, kao se zvao onaj nogometaš, Francuz je on, sjetit ću se... On se trudio, trudio, ali je bio preagresivan. Znači, treba naći styling. Vidite kao njima odijela stoje. 
Ispričao nam je i jednu anegdotu vezanu uz frizure na terenu.

Španjolci su bili ljubomorni

- Pa ja se sjećam prije par godina, kad smo igrali svjetsko prvenstvo u Sloveniji, košarkaši. I Luka Žorić kaže - Sale, pa vidi na šta ličimo. Pa gledam, što da radimo? Pa ništa, dolazi u Sloveniju, pa je bilo cijelo šišanje repke, a nakon frizure smo i dobro igrali... Sad ne mogu reći da je to sve karma jer smo u finalu, ali to se osjeti. Onda su me zaustvaljali Španjolci, bili su Francuzi, sad je to bila euforija... Frizeri i Hrvati, doveli su mog frizera. Europsko prvenstvo ili svjetsko, koje je već bilo i sada u liftu mene gleda jedan poznati španjolski nogometaš i Luka Žorić kaže tko je ovo - moj frizer. Kaže, pa mi nemamo svog frizer!. Pa dečko, gdje ste prije bili? Pa su i Slovenci doveli svog frizera... Jer to je sve ljepota, treba igrat na tu kartu.

Nastavili smo s nogometom, pa je na red došao Kovačić koji je nedavno izbrijao glavu. 
- On ima super kosu, ima glavu za to... Ima, ima. Iako, iz pouzdanih izvora znam da je došlo do toga greškom - otkrio nam je Saša. 
- Pa nije bio zadovoljan prvom frizurom, pa će popravit, pa neće popravit, pa je rekao skidaj sve. Nisu to bili naši frizeri, Ruskinje su bile frizerke, koje nisu znale gdje će i što će... Ja isto mislim da je to bila jedna priča... Mi jesmo potajno vjerovali da mi možemo daleko, ali da ćemo ovako daleko nitko... I onda ono, ajde daj da mi ne smeta. 
I za našeg izbornika ima samo riječi hvale. 
- Dalić, karizma! Podšišan prelijepo, dobro mu stoji! On kad navuče i sportsko i odijelo, dobro izgleda!

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".