Poznate Hrvatice otkrile su nam kako se šišaju, bojaju i njeguju kosu u karanteni

Indira Levak, Ana Radišić, Nevena Rendeli i Marijana Batinić ispričale su nam kako njeguju kosu kod kuće, što im je najveći izazov i hoće li napraviti (drastičnu) promjenu kad se otvore frizerski saloni
Vidi originalni članak

Proteklih nekoliko tjedana, kad je riječ o njezi kose, sve smo "same svoje majstorice". Iako jedva čekamo da se otvore frizerski saloni, uz stručne savjete i odgovarajuće proizvode, njega i stiliziranje kose kod kuće nisu 'bauk', a doznali smo kako to izgleda i kod poznatih Hrvatica. Marijana Batinić, Indira Levak, Nevena Rendeli i Ana Radišić otkrile su nam kako je njeguju i hoće li se odvažiti uskoro na neku promjenu. 

Marijana Batinić kaže da dosta dobro barata frizerskim rekvizitima, od četki, preko figara pa do pegle pa nema problem s njegom i stiliziranjem kose u ovim vremenima, a preko Lookapika je naručila i fantastičnu električnu četku koja joj olakšava friziranje kod kuće.

- Što se tiče njege kose, koristim šampon, regenerator i eventualno masku za kosu. Naravno da to nije spektakularan tretman kao u frizerskom salonu, ali ni ne trebam baš od sobe do dnevnog boravka i terase šetati s valovima u kosi. Kosa mi se čak oporavila od prečestog tretiranja, rekla je Marijana i dodala da se sama nikad nije šišala, ali da su se drugi prepustili u njezine ruke.

- Nisam nestrpljiva, takva je situacija. Posjet frizerskom salonu meni nije prioritet, iako znam, po mojim frizerima u Zagrebu i u Splitu, da su im telefoni užareni. Kad se saloni otvore, neću se tako skoro šišati jer mi kosa luduje i raste u trudnoći, čak mi je i sjajnija nego ikad pa ću je, eventualno, samo oblikovati. 

Indira Levak rekla nam je da, budući da tretirana kosa poput njezine zahtijeva specijalnu pažnju, opskrbila se kvalitetnim Kerastase proizvodima i redovito stavlja masku. Nakon što nanese masku na kosu, umota je toplim ručnikom i kosa je nakon tretmana svilenkasta. 

- Zahvaljujući salonu Vikler i ruž te njihovoj usluzi dostave custom made profesionalnih boja na kućni prag, modu održavati boju, a izrast je gotovo nevidljiv. Muž me obojao i to je bio spektakl u dnevnom boravku za pamćenje! Tek u karanteni možete vidjeti što je voljela osoba spremna učiniti za vas. Moj se Miro primio kista i super je ispalo! Što se tiče šišanja, budući da imam kratku kosu koja brzo raste, uzela sam škare u ruku i malo skratila oko uha da bude uredno. Mislim da će me cure u salonu zadaviti, ali stavim puno gela i zaližem prema nazad pa se ne vide neravnine, priča nam Indira uz smijeh. 

Indira je dodala da, ako se pazi što se stavlja na kosu i ako se biraju adekvatni preparati, nema izazova u njezi kose kod kuće. Spasila ju je, kaže, dostava profesionalne boje, a otkrila nam je i što će napraviti pri idućem posjetu frizerskom salonu:

- Jedva čekam da se moj Vikler i ruž otvori pa da samo banem na vrata i kažem - Kao prošli put! Nama ženama odlazak u salon je ritual, malo popričam s curama, popijem kavu i prepustim se jer znam da sam u najboljim rukama!

Nevena Rendeli kaže da, nakon dugo vremena, kosu pere doma:

- Znam da zvuči kao "pa što", ali imam kovrčavu i suhu kosu koju je gotovo nemoguće ukrotiti. Ali, što je - tu je, nakon pranja nanesem proizvode za kovrčanje i osušim je fenom, griva je postojana. Čak sam sama obojala izrast. Iskreno, to je bilo prvi put u životu da to radim sama, ali kad je moja frizerka Antonija čula da sam se ipak odvažila, smućkala mi je L'Oreal boje koje i inače stavljam te ih poslala na kućnu adresu. Na tome sam joj beskrajno zahvalna jer nema šanse da bih sama pogodila nijansu. 

Kao najveći izazov izdvaja to što ne može isfenirati kosu kako želi, ali kaže da joj je to ok jer ionako nigdje ne ide, pa je za promjenu raščupana.

- Kad se saloni otvore, šišam kosu na bob! I radim pramenove! Bit će to jedan dugačak posjet Antonija studiju...

I Ana Radišić otkrila nam je kako njeguje kosu ovih dana.

- Doma, sama, najboljim proizvodima na svijetu! To su Kerastase proizvodi kojima sam vjerna već godinama i, zahvaljujući njima, imam kosu koja je uistinu ukras glavi i licu, uvijek je zdrava i njegovana. Sada, nažalost, nemam savršene valove i frizuru na koju sam navikla i s kojom me razmazila moja Evelin Benković i njezina ekipa, no vratit ću se i toj divnoj navici kad dođe vrijeme za to. Da budem iskrena - jedva čekam!

Na pitanje hoće li se sama ošišati ili obojati, kaže da bira ipak strpljenje do otvaranja frizerskih salona jer se nikad ne bi usudila sama nešto takvo raditi. 

- Previše poštujem stručne ruke profesionalaca koje su me, na kraju krajeva, sredile da sam 'mirna' do ponovnog odlaska k njima i uopće mi ne pada na pamet sama se šišati ili bojati. U glavi sam si posložila stvari tako da znam da luksuz odlaska frizerima, koji sam imala, više nemam. Bilo mi je najvažnije opskrbiti se potrebnim proizvodima za njegu. Prirodno je rasušim i raspustim - njegovana je dobro, jedino mi je poprilično izazovno srediti je za snimanja. Tad sam sam svoj majstor s peglom ruci, no svaki sam put svje bolja, kaže Ana i dodaje da će, kad se saloni otvore, promjena biti neizbježna te će konačno imati pravu, isfriziranu frizuru:

- To prepuštam mojoj Evelin koja će sigurno imati neku ideju. Za početak, sigurno će me ošišati, obojati i isfenirati, a ja se tome jako veselim! 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".