Postoji li način da se zauvijek riješimo dosadnih i iritantnih mitesera? Evo što kažu stručnjaci

Na nosu, na bradi... Miteseri su stvarno jedan od najčešćih i najdosadnijih beauty problema, a nije ih se jednostavno riješiti
Vidi originalni članak

Ako postoji beauty problem koji je super-iritantan, teško ga je riješiti i gotovo pa nema osobe koja se s njim nije borila, onda su to miteseri! Vjerojatno ste isprobali različite proizvode i tehnike za njihovo uklanjanje, no oni se iznova i iznova pojavljuju, osobito na području brade i nosa. Ako vam je kroz glavu prošlo pitanje možemo li ih se trajno riješiti, evo što su o tome rekli stručnjaci, odnosno dermatolozi i estetičari, za Byrdie

Prema mišljenju estetičara, ne postoji jednostavan način za uklanjanje mitesera, a da bi se smanjilo njihovo pojavljivanje, preporučuju redovito, dubinsko čišćenje pora u kozmetičkom salonu. Ipak, dio dermatologa razmišlja optimističnije pa kažu kako sve ovisi o tome kako pojedinac tretira kožu, kao i o tome kako naše tijelo odgovara na pojedine beauty proizvode. 

Kad je riječ o začepljenim porama i miteserima, najučinkovitiji način za njihovo uklanjanje je ono ručno, odnosno njihovo nježno istiskivanje, tvrde stručnjaci i dodaju kako nema potrebe tretirati ih s agresivnijim proizvodima za akne. Umjesto toga, bolja je ideja raditi redoviti piling jer će uklanjanje mrtvih stanica kože omogućiti da se miteseri prirodno čiste. 

Također, tu su proizvodi poput retinola, kao i eksfolijatori s AHA i BHA kiselinama koji mogu pomoći u uklanjanju mitesera. Primjerice, retinol pomaže regulirati razinu keratina i nakupljanje sebuma, što s vremenom reducira i pojavu mitesera. 

Ako mitesere, umjesto u kozmetičkom salonu, uklanjate u kućnoj radinosti, budite oprezni kako ne biste postigli suprotan učinak. Najbolje je ipak rezervirati termin kod kozmetičara kako biste bili sigurni da su miteseri sigurno uklonjeni - pod pravim kutem, pravilnom jačinom istiskivanja i sl. 

Svakih 30 sekundi u svijetu se proda jedna bočica ovog kultnog parfema; jeste li ga isprobali?
Napravite najkremastiji cheesecake po receptu popularne zagrebačke slastičarnice za koji će se tražiti komad više
Jedna dama nosi najtrendi tenisice o kojima je mišljanje podijeljeno, a druga hit haljinu sezone
Kožne kratke hlače apsolutni su hit, a pogledajte kako ih nosi atraktivna brineta uz odvažan model čizama

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".