Postoji jedan razlog zašto osjećate da vam je kosa masna i nakon pranja; evo kako ga riješiti

Ako se proizvodi za njegu kose ne isperu temeljito, mogu se nakupiti na vlasištu i kosi, što može dovesti do osjećaja masnoće i prljavštine, čak i nakon pranja.
Vidi originalni članak

Za mnoge ljude, kosa koja izgleda masno i prljava čak i nakon pranja može biti frustrirajući problem. No, postoji jedan razlog koji može uzrokovati ovaj problem, a koji se može riješiti pravilnim postupcima tijekom pranja kose.

Razlog zašto se kosa može osjećati masnom čak i nakon pranja jest u prekomjernom nakupljanju proizvoda za njegu kose i nepravilnom ispiranju kose tijekom pranja. Ako se proizvodi za njegu kose ne isperu temeljito, mogu se nakupiti na vlasištu i kosi, što može dovesti do osjećaja masnoće i prljavštine, čak i nakon pranja.

Nova tehnika obrnutog pranja pomaže s masnom kosom te tankoj kosi daje volumen:

No, kako piše Marie Claire, prije nego preispitate sebe i svoje znanje o tome kako oprati kosu, imajte na umu da ako ste koristili više proizvoda nego inače, ako ste se prebacili na gušće proizvode za njegu kose ili ako ste se znojili više nego inače, možda ćete morati promijeniti svoju rutinu pranja kose i čak dopuniti svoju kolekciju proizvoda za njegu kose.

Za brzi način rješavanja ovog problema, stručnjaci za njegu kose preporučuju još jednu rundu pranja kose koja se sastoji od "dvije runde šampona s malo ili nimalo regeneratora na korijenu".

Kako biste maksimalno iskoristili svoj režim čišćenja, počnite s pokretima masaže na vrhu vlasišta, a zatim se pomaknite oko rubova linije kose, završavajući pri dnu glave. Čvrsto pritisnite, čineći kružne pokrete, pokušavajući stvori -pjenu od šampona. Također sve ponovite s malo ili nimalo regeneratora na korijenu."

Doista, dobro je pravilo koje treba zapamtiti da je šampon najbolje koristiti na korijenu, dok je regenerator najbolje koristiti uz donji dio i vrhove. I ako vam je kosa stalno masna nakon što ste je oprali ili ako je masnoća nešto s čime se često borite, trebali biste razmisliti o ponovnom odabiru proizvoda.

Ako vam je kosa masna nakon višestrukog pranja, preporučuju se šamponi bez silikona i bez sulfata. Također biste trebali razmisliti o tome da šamponi za pročišćavanje postanu redoviti dio vaše rutine kako biste se mogli boriti protiv nakupljanja, znoja i viška masnoće prije nego što vam oteža kosu ili izazove perut.

A ako već imate problema s nadraženim vlasištem kao posljedicom viška masnoće, potražite visokokvalitetni tretman za vlasište i dogovorite pregled kod svog dermatologa ili trihologa.

Male torbe su efektnije, no velike praktičnije: Obilježit će ovo proljeće!

FOTO: Zara Bazična shopper torba 19,95 EUR FOTO: Zara Isprepletena shopper torba 29,95 EUR FOTO: Zara Rupičasta shopper torba 59,95 EUR FOTO: Zara Bazična shopper torba 19,95 EUR FOTO: Zara Prugasta torba od najlona 15,95 EUR FOTO: Zara Kožna velika shopper torba 99,95 EUR FOTO: Zara Shopper torba sa zakovicama 35,95 EUR FOTO: Zara Velika najlonska shopper torba 29,95 EUR FOTO: Zara Prugasta torba od najlona 15,95 EUR FOTO: Zara Velika najlonska shopper torba 29,95 EUR

'Uvijek nosim nešto nespojivo, nešto što se nitko ne bi usudio kombinirati i ne pratim trendove!'
Buduća stomatologinja ima dobar stil u malom prstu: Ravnu obuću volim više nego štikle
Mirisi s kojima nema greške: Za ove parfeme kažu da su najbolji izbor ovog proljeća

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".