Posebne mjere opreza u domaćim parfumerijama: Nema usluge šminkanja, testeri uklonjeni s polica

Sigurnost zaposlenika i kupaca je na prvom mjestu pa su, zbog pandemije koronavirusa, postavljene nove mjere opreza
Vidi originalni članak

Zbog pandemije koronavirusa i parfumerije u Hrvatskoj morale su poduzeti posebne mjere opreza kako bi zaštitili kupce i zaposlenike. U parfumeriji Douglas provjerili smo kako to mjere opreza izgledaju. Kažu kako su u svim njihovim parfumerijama postavljene obavijesti s mjerama opreza kako bi kupci s njima bili upoznati. Dodali su da su sredstva za dezinfekciju postavljena na vidljivim mjestima unutar parfumerija te ih zaposlenici, kao i kupci, moraju redovito koristiti.

- S polica su maknuti skincare i make up testeri koji nemaju pumpicu, a ako ih kupci svejedno žele isprobati, mogu im se ustupiti isključivo na zahtjev. Kupcima nije dozvoljeno nanošenje proizvoda direktno na lice nego uz pomoć aplikatora na ruku koje zaposlenici, u slučaju da kupci nešto žele isprobati, dezinficiraju prije i poslije. Zbog toga se prije isprobavanja proizvoda kupci moraju javiti djelatnicima. Osim toga, kupce se potiče da i sami dezinficiraju ruke prije i poslije isprobavanja proizvoda. Isto tako, u svim poslovnicama je do daljnjeg otkazano pružanje servisnih usluga poput usluga šminkanja, čupanja obrva i slično, dakle, bilo koja usluga koja zahtjeva od djelatnika da su u izravnom kontaktu s kupcima, rekli su nam iz Douglasa.

Iz MAC-a su poručili kako je na snazi 'No Touch Policy' prema kojem nema usluge šminkanja. U svakoj MAC trgovini i inače su postavljena sredstva za dezinfekciju ruku, a svi su aplikatori jednokratni. Također, propisano je koliko se često trebaju prati ruke, kao i na kojoj udaljenosti zaposlenik treba stajati od kupca. 

Iz Muellera su nam odgovorili kako prate mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te djeluju sukladno njihovim uputama. 

Iz BIPA Backstagea su rekli:

- U svakom trenutku, a posebice u novonastalim okolnostima, zdravlje i sigurnost naših zaposlenica i klijentica su nam na prvom mjestu. Stoga smo, slijedeći preporuke nadležnih institucija, u petak, 13. ožujka do daljnjega zatvorili BIPA Backstage na Ilici. Svakodnevno pomno pratimo sve novosti te ćemo o daljnjem razvoju situacije na vrijeme obavijestiti klijentice putem web i Facebook stranica.

Prilikom nanošenja šminke na oči i usne BIPINE vizažistice poduzimaju niz mjera prevencije i zaštite kao dio redovne prakse. Neposredno prije i nakon pružanja usluga šminkanja, sav pribor (kistovi za šminkanje, pincete, rašpice za nokte,..) i površine čistimo i dezinficiramo. Također, proizvode nikada ne nanosimo izravno iz ambalaže na lice, nego uz pomoć raznih špatula, paleta, jednokratnih aplikatora i sličnog pribora, a iz higijenskih smo razloga ovih dana iz opticaja uklonili i sve testere (osim parfemskih). Ovim bismo putem uputili apel svim kupcima da, zbog sigurnosti sviju, ne otvaraju i ne isprobavaju proizvode na policama.

Dalje, strogo pazimo na osobnu higijenu zaposlenica - dezinficiranje ruku prije neposrednog kontakta s klijentima i korištenje jednokratnih gumenih rukavica kod manikure su obavezni. Ovo je praksa od prvog dana našeg poslovanja, jer je pružanje najviše razine usluge temelj našeg poslovanja.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".