Poput optičke varke za veće usne: Jedini proizvod koji ovog ljeta trebate u kozmetičkoj torbici

Mjesto mu je u torbici baš svaki dan jer ide na ruž, pojačava mu sjaj, kombinira se s matiranim teksturama na usnama, ali i pritom vlaži te daje volumen
Vidi originalni članak

S prirodnim beauty trendovima u fokus ulaze sjajila, čista i eterična, inspirirana futurističkim stilovima, okrunjena nijansama koje ne možemo definirati. Naime, bijela, prozirna i u tonovima pastela, sjajila nove generacije donose pigmente koji podsjećaju na balon od sapunice pa se te neodoljive nježne ružičaste isprepliću s plavičastima i blago ljubičastima…

Kao da je riječ o zrcalnim efektima, zbog kojih naše usne izgledaju kao da imaju puniji volumen. Upravo zato su i izmišljena, da usne čine vizualno većima, ističe naš make-up artist Vinko Tomašinjak.

 

– Praktična su i popularna jer se mogu koristiti višenamjenski, a posebno su tražena kao dodatak ružu po želji. Kozmetička industrija vidi ih kao formulu koja je gotovo prozirna i nevidljiva, no daje super sjaj, do onih bogatih šljokicama ili dodatkom neke blage nijanse. Iako, imaju ona i funkciju njege jer mogu pomoći usnama da se ne sasuše te biti odlična zamjena za balzam za usne – tumači vizažist.

Kao jednu od prednosti ističe i lako nanošenje pri kojem se ne morate ni gledati u ogledalo. Ako imalo prijeđete preko ruba, nema veze, jednostavno ćete prstom ukloniti višak, a da se ne razmažete po licu.

– Treba pripaziti jer ako tekstura sjajila prijeđe preko ruba usana, stvorit će dojam neurednosti. Najbolje da ga jednostavno stavite, pa i bez gledanja, na središnji dio usana, spojite usnice, pa će se samo razliti do ruba – savjetuje Vinko.

Koje sjajilo izabrati, ovisi o vama, dodaje stručnjak, jer nekome smeta eventualni osjećaj ljepljivosti formule.

– Ako vam je sjajilo lijepo, no smeta vam taj osjećaj lijepljenja usana, predlažem da prislonite usne na papirnatu maramicu i skinete višak, baš kao što radite s ruževima – kaže make-up artist. Žene vole sjajila, nastavlja, jer im ne treba puno šminke da bi lice izgledalo uredno i našminkano, a u tom slučaju popularna su ona sa sitnim šljokicama u nijansama, koja nam ipak daju nešto boje. Ovaj tip sjajila, bez boje i pretjerane nijanse, idealan je kao pomoć matiranom ružu koji ostavlja suhi finiš na usnama. Naime, popularni ruževi bez imalo sjaja lijepa su stavka u svakodnevnom šminkanju, no znaju isušiti usne i na kraju samo napraviti nered, ući u pore i rezultat nikako ne laska. Zato su ova eterična sjajila izvrsna pomoć jer mat ruž ima obično jako postojane pigmente, u tome mu pomaže suha formula. To je jedan od trikova kako matirani ruž učiniti dugotrajnim i lijepim od jutra do mraka.

Osim sjaja, tu je i taj zrcalni efekt koji ima sve više sjajila. Naime, trendovi na modnim pistama za ovo ljeto predstavili su razne make-up stilove koji se temelje na čistim usnama koje djeluju poput ogledala. Ovaj tip šminke laska svakim usnama jer ih vizualno povećava, a sam sjaj čini ih zdravijima i mlađima. Čisto lice i ujednačen ten trendovi su koji sjajila podižu u prvi red najpoželjnijih formula, a naročito kad imaju sitne, gotovo nevidljive pigmente.

Osim optičke varke za veće usne, koju više-manje svi volimo, tu su i sastojci koji doslovno usnama daju volumen. Naime, ovaj proizvod jedan je od onih koji je u nekom segmentu prešao u njegu i više je od same šminke. Danas ćemo sjajila pronaći i pod gotovo medicinskim imenima koja najavljuju da će nam se usne pretvoriti u veće i ljepše pa im nije stran ni sastojak kao što su mentoli, razni biljni ekstrakti i hijaluronska kiselina. Iako ona veže vodu za sebe i dobrodošla je u svakoj beauty formuli, mentol jako hladi pa možda nekome neće biti ugodan osjećaj usana koje su kao promrzle. Ipak, ljepota je poželjna, a uostalom osjećaj hlađenja ubrzo nestaje, a sve što ostaje su lijepe, blistave usne.

A da bi usne bile njegovane i zdrave, potrebni su pilinzi i balzami. Najbolje smo izdvojili u galeriji

NYX Professional Makeup #thisiseverything peeling Naj Oleari Sugar lip scrub Max Factor Miracle Prep Lip Scrub Mac lip scrub Labello lip scrub smokva i kokos Estée Lauder Pure Color Envy Smoothing Sugar Scrub Essence Coconut Kiss Catrice Sugar Scrub Vaseline Lip Therapy Uriage Bariederm Levres Nuxe Rêve de Miel Honey Melem sun SPF 30 La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50 lips Eight Hour Cream Lip Balm SPF 20 Clinique Chubby stick balzam Bobbi Brown balzam za usne SPF15 Avene stick SPF 30

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".