Popularni pramenovi dobili su 'update': Rezultat je prirodan izgled te sjajna, osunčana kosa

U ovoj tehnici bojanja kose koriste se folije koje su inače "rezervirane" za tradicionalne pramenove
Vidi originalni članak

Balayage je već godinama iznimno popularan jer u kosi stvara suptilne, mekane pramenove koji nemaju "prugasti" izgled, već izgledaju vrlo prirodno, a kosa osunčano i višedimenzionalno. I dok je balayage od trenda postao klasik kad su u pitanju tehnike bojanja kose, na red je došao njegov update, odnosno modernija verzija koja nije toliko sofisticirana, piše Glamour.

Riječ je o foilayageu, izraženijoj varijanti svojeg prethodnika, u kojoj se balayage kombinira s folijama, rezerviranima za "tradicionalne" pramenove te se u kosi stvaraju svijetli tonovi koji joj pružaju prirodan izgled te se besprijekorno stapaju s prirodnom bojom. 

Kod foilayage tehnike bojanja kose, ona se raspoređuje u nekoliko sekcija te se nanosi boja za kosu, prije nego se umota u foliju. Tako se pojačava svjetlina na pramenovima, a kosa i dalje zadržava prednosti koje donosi balayage, poput uokvirivanja lica.

Ključ dobrog foilayagea je u načinu na koji kolorist stavlja folije. Od tradicionalnih pramenova se razlikuje po tome što ne stavlja boju od korijena do vrha, nego je raspoređuje po kosi kako bi zadržala prirodnost. Rezultat foilayagea je sjajan, svjetliji balayage efekt koji se postepeno nijansira od korijena do vrha kose. 

Sa samo par komada do stajlinga bez mane: Natikače poput njezinih hit se već godinama
Voli second hand i buvljake te sjajno nosi retro-stil: 'Danas sam odabrala safari look u stilu pedesetih'
Stajling bez greške za ležernu ljetnu nedjelju: 'Haljinu sam odabrala jer je vruće, a košulja je za chic dojam'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".