Popularna zagrebačka hair stilistica otkrila koje su hit frizure i što ćemo nositi ovo ljeto

Nose se one frizure koje izgledaju kao da u njih nije uloženo mnogo truda, ali i razni ukrasi za kosu
Vidi originalni članak

Bez obzira na dužinu kose, bitno je da frizura nema ukočeni izgled. Za dugu, kao i za kosu srednje dužine, najpopularniji su izlomljeni blagi valovi postignuti četkom ili figarom, uz pomoć spreja za stiliziranje kose, rekla nam je Valentina Čajo iz salona Marina. 

Valentina je inače i hair stilistica Maji Šuput, pa joj je radila i frizuru za njen najvažniji dan - nedavno vjenčanje. 

 

Također, jako trendi su razbarušeni repovi, polupodignuta kosa, kao i ležerne punđe s puštenim pramenovima koji uokviruju lice.

Dolaskom sučanog vremena sve će se više nositi šarmantne pletenice koje nikad ne mogu dosaditi.

Valentina kaže da kratka kosa može biti jako slatka i seksi. 

- Nose se pixie frizure koje se mogu oblikovati na razne načine. Razbarušena kratka kosa idealna je za dnevnu varijantu, a zalizana uz duboki razdjeljak za svečanije prigode. Jako se veselim trendovima ove godine jer uključuju dosta ukrasa za kosu. Dakle, svi ćemo nositi statement ukosnice, rajfove (osobito baršunaste rajfove s masnom) i marame koje će i najobičniju frizuru uz minimalno truda transformirati u nešto posebno - kaže Valentina. 

Ispričala nam je da Hrvatice doista idu u korak s trendovima - nezaobilazni valovi postali su ležerniji no ikada, a najveći hit su one frizure koje izgledaju kao da u njih nije uloženo mnogo truda.

Što se šišanja tiče, bez obzira na dužinu kose, jako je popularna tehnika “lived in hair” popularnog frizera Ahn Co Trana, koja kosi daje ležeran, uredan izgled, a svakodnevno štedi puno vremena jer frizuru možete oblikovati čak i samo prstima i sprejem za teksturu. U bojanju kose ove godine naglasak je na prednjim pramenovima kojima konturiramo lice, stvarajući osunčan i prirodan izgled. Uz ovu tekniku bojanja postiže se svjeziji izgled lica, sve izgleda jako prozračno, kako kosa, tako i make up koji postaje sve blaži.

Ove godine njega kose veliki je trend, a ne postoji univerzalan proizvod za sve tipove kose, već je potrebno napraviti dijagnozu kose i vlasišta, a nakon tog krenuti riješavati eventualno problem ili pronaći proizvod pomoću kojeg će kosa zablistati u punom sjaju. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".