Popularan frizer pokazao kako napraviti mušku frizuru kod kuće pomoću 'mašinice', škara i češlja

Chris Appleton na svojem je profilu pokazao kako se ošišati kod kuće i pritom biti zadovoljan rezultatom
Vidi originalni članak

Društvene mreže pune su fotografija muškaraca koji su odlučili uzeti aparat za šišanje u svoje u ruke i ošišati se - ili na "nulu" ili ostaviti tek centimetar dužine. Iako frizeri preporučuju strpljenje do termina u frizerskom salonu kad se oni ponovno otvore, jedan je frizer podijelio video-tutorial na Instagramu kako bi muškarci i doma mogli imati frizuru sličnu onoj u frizerskome salonu. 

Riječ je o Chrisu Appletonu, frizeru zaduženom za uvijek savršene hair-stylinge celebrity dama kao što su Jennifer Lopez i Kim Kardashian, a za novu frizuru koju možete napraviti i doma, potrebne su tri stvari: aparat za šišanje, škare i češalj. 

Za početak, kosu treba podijeliti na duže dijelove, odnosno one na vrhu glave, te na kraće, koji se nalaze sa stražnje i s bočne strane. Zatim na red dolazi odabir željene dužine na aparatu za šišanje, a savjet frizera je da odaberete nastavak za duljinu dužu od željene kako biste eventualno mogli popraviti frizuru škarama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Appleton (@chrisappleton1) on

Šišanje započnite od prednjeg dijela, s bočne strane, prema natrag, a uvijek idite u smjeru suprotnom od rasta kose. Nakon što ste ošišali kraće dijelove s bočne strane, vrijeme je za stvaranje "prijelaza" na vratnom dijelu, kao i na dijelu ispod ušiju, za koje je najbolje koristit nastavak za kraću duljinu kose kako bi se stvorio efekt stepenastog prijelaza.

Nakon što ste napravili zadovoljavajuć prijelaz, vrijeme je za najduže dijelove kose, a u tome će vam pomoći škare, kao i malo vode koja će olakšati šišanje. Kosu treba šišati postepeno i kružno te povremeno provjeravati njezinu duljinu tako da je skroz počešljate. Na kraju, vrijeme je za najteži dio - šiške. Najbolje ih je začešljati unatrag i lagano ih podrezivati škarama, a pritom cijelo vrijeme provjeravati duljinu kako biste bili zadovoljni rezultatom. 

U galeriji potražite proizvode s kojima možete njegovati kosu u karanteni:

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".