Pet jednostavnih savjeta kojih se treba pridržavati tijekom zime kako bi koža ostala zdrava i lijepa

Ovih nekoliko beauty navika koje možete uvesti u svakodnevnu rutinu, a pomoći će u problemima s kožom koje uzrokuje hladnoća.
Vidi originalni članak

Dani su kraći, temperature sve niže, a to znači samo jedno - zima je pred vratima. S novim godišnjim dobima dolazi i do promjene u beauty rutini jer kožu treba zaštititi od hladnoće, ali i od suhog zraka koji je gotovo neizbježan u grijanim prostorima. Rezultat je suha koža, ispucale usne, prištići na licu, crvenilo...

Ipak, Glamour predlaže nekoliko beauty navika koje možete uvesti u svakodnevnu rutinu, a pomoći će u problemima s kožom koje uzrokuje hladnoća. 

Slojevita beauty rutina

Ako imate osjećaj da vam je koža tijekom zime pojačano suha, ključ je u slojevitosti - pojačajte beauty rutinu serumima i kremama, no uvijek pripazite da ih nanosite u pravilnom rasporedu. Serum i lagana hidratantna krema trebali bi ići  prvi. Također, ne zaboravite SPF zaštitu tijekom dana, koja je nužna i zimi, a bogata ulja, koja će zaštiti kožu, stavljaju se na kraju rutine. 

Životne navike

Prema stručnjacima, naše životne navike uvelike utječu na našu kožu, a stručnjaci smatraju da se naše navike pogoršavaju kako zima dolazi. Manje vremena provodimo na svježem zraku, a samim time upijamo manje vitamina D. Također, može doći do rjeđeg vježbanja, a stručnjaci smatraju da se i lošije hranimo u hladnoj sezoni. Također, naša je koža izložena grijanom zraku, a sve navedeno ostavlja loše posljedice na nju. Najbolji način da zadržite onaj ljetni glow je da zadržite što više navika koje ste prakticirali ljeti. 

Koristite termalnu vodu

Najbolje ju je držati na stolu i nekoliko puta dnevno osvježiti lice njome. Ovu naviku prakticiramo tijekom ljetnih vrućina, no termalna voda treba dio biti skincarea tijekom cijele godine jer će pomoći da koža bude hidratiziranija. Bitno je da sastojak termalne vode bude neki ovlaživač, poput glicerina, kako bi vlaga ostala na koži. U suprotnom, kako se maglica na licu suši, tako se na licu smanjuje vlažnost. 

Ključ je u eksfolijaciji

Postoji mišljenje da bi osobe sa suhom kožom trebale izbjegavati piling, istina je zapravo suprotna. Nježnim pilingom uklanjaju se mrtve stanice kože s lica, čime do izražaja dolaze one zdrave i rezultat je prirodan glow. Piling je posebno važan zimi kad se koža ljušti, a pomaže i u spriječavanju prištića i zatvorenih pora.

Ne zaboravite na vodu

Kao i uvijek, voda je ključna pa je dobro uz sebe uvijek imati bočicu koja će vas podsjetiti na nužnost unosa tekućine za pravilno funkcioniranje organizma, što vodi i do dobre hidratacije kože. 

Imate li problema s peruti? Dermatolozi otkrivaju zašto se javlja i kako riješiti problem na najbrži način
Pet stvari koje dermatolozi uvijek rade prije spavanja za ljepšu kožu, a preporučuju ih svima
Ako vodite bitku s kožom sklonom nepravilnostima, vrijeme je da doznate više o ovoj super kiselini
S aknama se susreće sve više odraslih, a stručnjakinja otkriva njihove uzroke i način liječenja

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".