Pedikerke iz zagrebačkih salona donose sve što trebate znati o pedikuri; kod kuće ili u kozmetičkom salonu

Sandale i natikače u prvom su planu, a s njima dolazi i pojačana njega stopala. Bilo da pedikuru radite kod kuće ili u salonu, donosimo vrijedne savjete stručnjakinja
Vidi originalni članak

Ma koliko god voljeli tenisice i čizme, ipak dio ljeta provedemo u sandalama, a trendovi nam donose i mnoge divne natikače, ma tko bi im odolio. Iako volimo salone, kod kuće ili kad smo na odmoru nije komplicirano održavati ljepotu stopala, tvrde naše sugovornice, iskusne kozmetičarke.

Katarina Kuntić, pedikerka iz zagrebačkog salona Tim Studio, predlaže idealnu kućnu pedikuru:

– Prvo namočite noge u toploj kupki deset do petnaest minuta, što je ključno kako bi koža i nokti na stopalima u potpunosti omekšali.

 Nakon toga predlaže korištenje dvostrane rašpe ili električne rašpe za stopala.

– Njome ćete lako ukloniti zadebljanu kožu s peta i tabana. Tu je još obavezno uređivanje noktiju, za koje predlažem kvalitetne i oštre škarice ili grickalice. Možete ih nakon rezanja zagladiti malom rašpom kako bi bili obli i ujednačeni – savjetuje Katarina.

Predlaže i obavezan piling, koji je također dio svake dobre pedikure jer uklanja mrtve stanice koje se nakupljaju po cijelom stopalu. Tu je, nastavlja kozmetičarka, i maska, koja će intenzivno regenerirati i hidratizirati kožu.

– Treba paziti da koristimo odgovarajuće proizvode za njegu stopala i da nosimo čarape od prirodnih vlakana, na primjer pamuka. Također, na ljepotu stopala utjecat će neudobna obuća, naročito ljetna, kad smo bosi. Kao večernji ritual predlažem jednostavnu masažu stopala koja će potaknuti cirkulaciju, a to ne samo da je ugodno već i zdravo – zaključuje Katarina.

Salonska je pedikura, naravno, kompleksnija te su noge ipak dulje vremena uredne i glatke. O tom ritualu koji je ovih dana nezaobilazan i vrlo popularan sve nam je ispričala kozmetičarka i medicinska pedikerka iz zagrebačkog Studija Miris Katerina Veličan

– U salonskoj pedikuri iznimno je važna upotreba profesionalnih preparata koji upotpunjuju njegu stopala. Sol za kupku dezinfekcijskog djelovanja obavezno sadrži sol Mrtvog mora te izvrsno opušta i čisti pore od prljavštine – kaže stručnjakinja te dodaje kako je jedan od obaveznih sastojaka rituala i antiseptik koji sprečava neugodan miris stopala.

– Antiseptik ujedno opušta, dezinficira i detoksicira. U salonskom ritualu također koristimo posebne gel-pjene za dodatno omekšavanje kože, natisaka i kožice oko noktiju. Tu su i nezaobilazni alati koji mogu detaljno ukloniti mrtvu kožu, koje je važno nakon svakog klijenta sterilizirati, a to radimo u autoklavu – kaže Katerina.

Ističe kako se u završnoj njezi koriste kozmetičke formule koje sadrže sastojke antimikotičkog i antiseptičkog djelovanja koji sprečavaju pojavu gljivica i svrbeža među prstima.

– Među tim sastojcima su prirodni mentol te eterična ulja ružmarina, planinskog bora i lavande koji osvježavaju i opuštaju umorna i žareća stopala – ističe pedikerka. Napominje da, ako ćemo nakon salonske pedikure svakih par dana njegovati stopala, mazati ih kremama i održavati urednima, duže će biti kao iz salona.

U drogerijama i parfumerijama dostupne su nam brojne formule kao što su soli za kupke, kreme, pilinzi i slični beauty pomoćnici, uz pomoć kojih ćemo održavati stopala lijepima i čistima. Odlična je, primjerice, krema koju često rade u ljekarnama po narudžbi i koja sadrži mali postotak salicilne kiseline u vazelinu. Čak su nam dostupni i neki alati, strugalice i slično kojima s lakoćom možemo održavati pete i mjesta na kojima je koža zadebljana. Što više hodamo bosi, to će se više koža zadebljati, radi prilagodbe. Stoga papuče itekako imaju smisla.

 

Spoj odijela i tenisica pristaje joj super: 'Tenisice nosim čak i za izlazak, moćnije se osjećam u njima nego u štiklama'

Tenisice kakve nosi direktorica financija na špici još nismo vidjeli: Odlično izgledaju u kombinaciji s mini-haljinom od jeansa

Modna ideja koju prepisujemo: Studentica logopedije bijeloj je haljini dala super "twist", što izgleda baš upečatljivo

'Stil je neopterećen trendovima, elegantan, a opet dovoljno scenski da naglasi njezinu sklonost klasici'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".