Ovo su bile najpopularnije frizure u 2020., a vjerujemo da će se njihova dominacija nastaviti i u idućoj godini

Od boba preko modernog shaga pa do tzv. curtain šiški - koja je frizura vaš odabir?
Vidi originalni članak

Gotovo smo na sredini prosinca i ovu godinu polako ostavljamo iza sebe. Nova godina sa sobom uvijek donosi i neke nove trendove, a posebno kad je riječ o beauty svijetu i frizurama. Ipak, volimo se osvrnuti i na godinu na izmaku koju je definitivno obilježio bob, kao i sve njegove varijante. 

 WhoWhatWear izdvojio je najpopoularnije frizure ove godine, a vjerujemo da će se njihova dominacija nastaviti i u 2021. 

1. Kratke frizure

Prva stvar koju trebate znati je ta da će kratka kosa biti super-popularna u 2021. Frizer Harry Josh smatra kako je dugačka kosa out te da se popularnost kratke kose, između ostalog, skriva i u trendu ekstenzija kojem smo imali priliku svjedočiti, a nije uvijek izgledao najbolje. Kao odlične primjere izdvaja Kaiu Gerber i Karlie Kloss. 

2. ...a posebno bob

Kao što smo rekli, ako je neka frizura u ovoj godini bila popularna, onda je to bob, a Nicole Casamassima, stilistica iz New Yorka, smatra da će se ovaj trend nastaviti i u 2021. godini jer žene žele jednostavnost i sofisticirani look kojeg je lako postići, a lijepo će uokiviriti lice. 

S Nicole se složio i stilist Andrew Fitzsimons koji kaže da će, osim super-sleek verzije, hit biti i opušteni, razbarušeni bob. 

3. Prirodna tekstura kose

Stilisti su se složili da nije samo bob taj koji je hit u najprirodnijoj varijanti, nego se to može primijeniti na baš sve stilove. Prirodna je tekstura u 2021. bila veliki hit pa će i u idućoj godini, umjesto stiliziranih frizura, u prvi plan doći nešto ležernije i prirodnije teksture. 

4. Beach waves

Ako ipak preferirate stiliziranu kosu, razmislite o valovima u kosi koje je najjednostavnije napraviti s uvijačem ili s peglom za kosu uz neizostavan sprej za teksturiranje. 

5. Moderni shag

Ako ipak preferirate nešto dužu kosu, razmislite o shag frizuri koja uključuje prirodne teksture i ležerno stiliziranje kose. Isprobajte moderni shag koji ima manje slojeva, ali je kosa različite dužine, čime ćete dobiti na volumenu.

6. Šiške, a posebno tzv. curtain bangs

Šiške su uvijek in, no prije nego se odlučite na njihovo šišanje, trebate dobro razmisliti jeste li spremni održavati ih. Stilisti preporučuju tzv. curtain bangs, pogotovo za sve neodlučne. Ovakav tip šiški odlično uokviruje lice, a podsjeća na frizure kakve je šezdesetih godina nosila legendarna Brigitte Bardot. Ako se i predomislite, ovakve će šiške brzo narasti, a njihova je prednosti što su savršene za svaki oblik lica, kao i tip kose. 

Budući da je bob najpopularnija frizura, u galeriji donosimo super inspiraciju

FOTO: Instagram @xeniaadonts FOTO: Instagram @vanessaevelynh FOTO: Instagram @kaiagerber FOTO: Instagram @taylorlashae FOTO: Instagram @vikyandthekid FOTO: Instagram @theannawintour FOTO: Instagram @brittanyxavier FOTO: Instagram @zoeydutch FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @lucyhale FOTO: Instagram @karliekloss FOTO: Instagram @jjmorrow FOTO: Instagram @emmaroberts FOTO: Instagram @dualipa FOTO: Instagram @chloehelenmiles FOTO: Instagram @brielarson FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @amandajsmart FOTO: Instagram @alexachung

Doris Vukšić doktorica je komunikacijskih znanosti koja radi na promociji hrvatskih inovatora i startupova te zvijezda naslovnice Dive za prosinac  Što nam je sve ispričala, pročitajte u subotu u Divi, ekskluzivno uz Večernji list  

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".