Ovo je najpopularniji trend u svijetu obrva s gotovo 2,5 milijuna objava na Instagramu! Sviđa li vam se?

Brow lamination ili laminacija obrva definitivno je najpopularniji trend u svijetu oblikovanja obrva, što potvrđuju i pretrage na društvenim mrežama.
Vidi originalni članak

Nekoliko modnih i beauty kampanja, serija i naslovnica magazina dalo je naslutiti da nam se vraća (omraženi) trend tankih obrva. Ipak, pretrage i objave na društvenim mrežama govore drugačije pa će trend koji je obilježio devedesete ipak još malo pričekati. Naime, kad su u pitanju najveći trendovi u svijetu obrva, barem na društvenim mrežama, na prvom se mjestu nalazi laminacija obrva, odnosno tzv. brow lamination. To potvrđuje i količina pretraga pa ako na Instagramu pod hashtagom upišete pojam "brow lamination", izbacit će vam gotovo 2,5 milijuna objava.

Riječ je o polutrajnom tretmanu koji rezultira savršeno počešljanim obrvama koje traju mjesecima. Tretman uključuje stiliziranje obrva u najpoželjniji oblik pomoću proizvoda za fiksiranje koji pomaže izravnati zakrivljene dlačice i poboljšati simetriju, piše Glamour. Ovakav počešljani izgled obrva također može pomoći popuniti praznine i rezultirati punijim izgledom obrva.

Osim što je hit na Instagramu, isprobale su ga i mnoge poznate djevojke poput Gigi Hadid i Dua Lipe. 

- Laminacija obrva radi se pomoću nježne otopine neutralizirajućeg losiona i hidratantnog tretmana kako bi se dlačice privremeno opustile i "preusmjerile" prema gore. Budući da su dlačice opuštene, one izgledaju duže pa se stvara efekt gušćih i većih obrva - pojašnjavaju stručnjaci za Harper's Bazaar. Dodaju da dlačice nakon laminiranja postaju podatnije, i to bez potrebe za korištenjem gela za obrve.

Nakon ovakvog tretiranja obrva, one se mogu pincetom ili voskom dovesti do savršenstva, pojašnjavaju stručnjaci, i dodaju da je ovo odličan izbor tražite li guste obrve bez upotrebe gela ili ako su vam prirodne obrve pomalo valovite, neposlušne ili oblikovanje prema dolje. Što se tiče tipa lica kojem ovaj trend odgovara, stručnjaci kažu kako ga mogu isprobati osobe svih oblika lica, a savjetuju da obrve budu prirode. Međutim, prije tretmana bitno je savjetovati se s profesionalcem, a ljepota laminacije je upravo u tome što se može prilagoditi svakom obliku lica, očiju i pojedinačnim željama. Iako su počešljane i podebljane obrve najpopularnije, stručnjaci kažu da se mogu laminirati na razne načine. Pojašnjavaju i da je ovaj tretman izvrstan za tanku dlaku jer je jača i zgušnjava, kao i za gustu koju kroti i zaglađuje. 

 

Pravi proljetni stajling: Efektno, elegantno i totalno drugačije od klasičnih poslovnih kombinacija

Torba kakvu nosi modno osviještena studentica mnogi imaju na listi želja: 'Pratim trendove i ne bih nosila glomazne tenisice'

Špicom je prošetala u "pidžami" i zaslužila čistu modnu peticu: 'Pratim trendove i hrabra sam ih sve isprobati'

Salonke zamijenila tenisicama: Ne vidimo je često u ležernoj obući, no Jadranka Sloković nosi je sa stilom!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".