Ovo je i službeno najtraženija frizura u 2020. godini: Evo što trebate znati prije nego se za nju odlučite

Prvo je mjesto zauzeo bob, naa drugom se mjestu nalazi punđa, s 85 890 pretraživanja, dok su na trećem mjestu šiške, s 85 830 prosječnih pretraživanja u mjesec dana.
Vidi originalni članak

Bez obzira na nove trendove, postoji jedan klasik među frizurama kojem se uvijek rado vraćamo - bob frizura koja je, prema pisanju Glamoura, ujedno i najtraženija frizura u 2020. godini. Naime, na Googleu je u prosjeku pretraživana više od 222 tisuće puta mjesečno, a najpopularniji je odabir u čak 52 zemlje, među kojima su Ujedinjeno kraljevstvo, SAD, Belgija i Njemačka.

Na drugom se mjestu nalazi punđa, s 85 890 pretraživanja, dok su na trećem mjestu šiške, s 85 830 prosječnih pretraživanja u mjesec dana. 

Kad se priča o bobu, postavlja se pitanje - koju varijantu odabrati? Mogućnosti su brojne - francuski bob, mikro-bob, bob dužine do ključne kosti, asimetrični bob... Prostora za eksperimentiranje ima puno, a odabir je najbitnije prilagoditi obliku lica. Bob se najčešće dijeli u dvije kategorije: prvi je tzv. blunt bob koji završava odmah na visini čeljusti i ima moderan, mladenački prizvuk te je pomalo odvažan. Drugi je opušteniji, messy bob koji odlično funkcionira na različitim dužinama. 

Prije nego se odlučite za šišanje boba, obratite pozornost na oblik lica - bob dužine do ključne kosti idealan je za osobe okruglog lica, dok srcolikom obliku lica pristaje super kratki bob koji će naglasiti čeljust i obraze. Za kockasto je lice dobar odabir bob dužine do čeljusti u kombinaciji sa šiškama, dok ovalnom obliku lica pristaje svaki tip bob frizure. 

Osim na oblik lica, pripazite i na duljinu vrata, koja je također ključna u odabiru vrste boba. Ako imate dugačak vrat, duljina boba nije bitna, no što je vrat kraći, bob mora biti klasičniji. Kako se vrat ne bi vizualno skratio, najbolje je održavati dužinu do linije čeljusti. 

Obratite pozornost i na tip kose - osobe s gustom kosom trebaju obratiti pozornost da rezultat ne bude tzv. izgled gljive. Birajte dužu verziju boba kako bi se kosa slegnula pod težinom. Osobama s tankom i ravnom kosom bob će neupitno dobro pristajati, no umjesto stepenastog šišanja, odlučite se za ravno. Osobe s kovrčavom kosom trebale bi se prije šišanja posavjetovati s frizerom - kovrče bolje izgledaju u slojevima. 

Ako razmišljate o bob frizuri, donosimo inspiraciju u galeriji

FOTO: Instagram @xeniaadonts FOTO: Instagram @vanessaevelynh FOTO: Instagram @kaiagerber FOTO: Instagram @taylorlashae FOTO: Instagram @vikyandthekid FOTO: Instagram @theannawintour FOTO: Instagram @brittanyxavier FOTO: Instagram @zoeydutch FOTO: Instagram @marylawlesslee FOTO: Instagram @lucyhale FOTO: Instagram @karliekloss FOTO: Instagram @jjmorrow FOTO: Instagram @emmaroberts FOTO: Instagram @dualipa FOTO: Instagram @chloehelenmiles FOTO: Instagram @brielarson FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @anhcotran FOTO: Instagram @amandajsmart FOTO: Instagram @alexachung

Arhitektica u cvijeću: 'Zbog pandemije, ljudi želje uljepšati dom jer više vremena provode kod kuće, zato je tu Tvoje'
Dama sa špice, tako jednostavna, a tako divna! Nosi čizme koje baš nikad ne izlaze iz mode
Specijalistica dermatologije savjetuje kako njegovati kožu ruku i spriječiti suhoću i pucanje u zimskim danima
Nižetić nosi cool spoj čarapa i "skraćenih" hlača: 'Nemoguće je ne pratiti trendove jer si bombardiran sa svih strana'

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".