Ove greške u beauty rutini svi radimo, a vriijeme je da prestanemo jer - koža pati!

Ispravite ove pogreške na vrijeme kako biste imale ljepšu kožu!
Vidi originalni članak

Dvadesete godine vrijeme su eksperimentiranja u beauty rutinama. U tome nema ništa loše, međutim potrebno je paziti  da ne zanemarimo njegu kože jer bi se to moglo odraziti na naš kasniji izgled. Donosimo nekoliko najčešćih pogrešaka koje radimo, a koža zbog njih pati.

Preskačemo skidanje šminke

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon izlaska samo legle u krevet s postojećom šminkom? To je jedna od najvećih pogrešaka koje možete napraviti jer može doći do začepljenja pora i potencijalnog stvaranja bakterija.  Ako se šminka ne skida, dolazi do gubitka svježine i koža gubi svoju glatku teksturu. 

Nanošenje šminke bez podloge

Ponekad u žurbi zaboravite nanijeti hidratantnu kremu? Takve vam se stvari trebaju događati što rijeđe jer je podloga svojevrsna zaštita na koži. Kad ne navlažite kožu prije, također dolazi do neravnomjernog nanošenja šminke i zatvaranja pora. 

Nepravilna prehrana

Važno je zapamtiti da prekrasna koža dolazi i iznutra, odnosno treba upamtiti važnost prehrane!  Uravnotežena prehrana i dovoljan unos vitamina rezultirat će zdravom i glatkom kožom. 

Stiskanje prištića

Rijetko tko može odoljeti stiskanju prištića, a u kućnoj radinosti to može dovesti do neželjenih rezultata. Nerijetko se dogodi da pretjeramo pa dugoročno oštetimo kožu. 

Nedovoljna količina vode

Opće je poznato da je voda jedna od najvažnijih stavki lijepog i zdravog izgleda. Ako je ne uzimamo dovoljno, štetimo tijelu na više načina, između ostalog, i koži koja postaje i izgleda dehidrirana. 

Biste li ikada dopustili muškarci da vas našminka? Mi jesmo... Evo rezultata: 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".