Ovaj puder za fiksiranje šminke hit je među vizažistima, a smanjuje sjaj i podtonove kod podočnjaka

Uparivanje ružičastog pudera za fiksiranje s korektorom može pomoći posvijetliti područje ispod očiju i spriječiti zelene nijanse uzrokovane podočnjacima.
Vidi originalni članak

U svijetu ljepote koji se stalno razvija, ljubitelji šminke uvijek su u potrazi za novim trikovima i proizvodima kako bi unaprijedili svoj izgled. Najnoviji trend koji je postao iznimno popularan na društvenim mrežama je ružičasti puder za fiksiranje šminke. Kreirala ga je Naezrah Desir, 25-godišnja influencerica sa sve većim brojem sljedbenika na TikToku, a trend je sada privukao pozornost slavnih osoba poput Kylie Jenner i SZA.

@autumngracebeauty the concealer looks much pinker in person lol but i love how bright this made my undereyes!!! 💗💗 #makeup #pinkundereyetrend #pinkconcealer #pinkpowder #maybellineinstantagerewind #hudacherryblossom #pinkblush #makeuphack #makeuptechnique #pinkcorrector #beauty #beautytok #newmakeup #makeuprecomendation #makeupreview #concealerhack #powderhack #makeupchallenge #makeuptips #fyp #viralvideo #makeuprelatable #drugstoremakeup #highendmakeup #amazonheadband ♬ original sound - xxtristanxo

Ružičasti puder za fiksiranje dobio je popularnost nakon trika s korektorom, gdje korisnici miješaju svoj korektor s ružičastim rumenilom za prirodniji i uravnoteženiji izgled podočnjaka. Prihvaćajući ovaj trend, kozmetički brendovi su se pridružili uvođenju višenamjenskih pudera za fiksiranje ružičastih tonova, zamjenjujući tradicionalne prozirne pudere. Jedan takav proizvod koji je postao viralan na TikToku je Mini Set & Brighten Powder Duo in Flossie vizažistice Jordane Ticie, poznate po svojim visokokvalitetnim proizvodima.

@samanthataormina Did we just find a Huda Cherry Blossom Doop !?!? #hudacherryblossom #pinkpowder #makeupdupe #hudadupe #viralmakeup #brightundereye #2016makeup #jordanaticiacosmetics #ukmakeup ♬ original sound - Samantha Taormina ✨

Dakle, koja je tajna iza ružičastog pudera za fiksiranje? Sve se svodi na teoriju boja. Ružičasta je nasuprot zelenoj na kotaču boja, što je čini učinkovitim načinom za neutralizaciju svih zelenih tonova na koži. Ovo je posebno korisno za pojedince koji se suočavaju s crvenilom ili aknama, budući da ta stanja često imaju skrivene zelene podtonove.

Korištenje ružičastog pudera za fiksiranje ne samo da pomaže u fiksiranju šminke i smanjenju sjaja, već i poništava sve neželjene zelene tonove u tenu. To rezultira ujednačenijim, blistavijim tenom koji daje prirodan sjaj.

"Što se tiče pudera za fiksiranje, ljudi već godinama koriste prozirne ili žute nijanse. Ružičasti puder u prahu stvarno posvjetljuje područje ispod očiju i dodaje rumen, mladenački izgled, s ružičastim podtonovima koji se suprotstavljaju zelenima”, objasnila je Jordan.

Ipak, nisu svi ružičasti puderi isti. Bitno je odabrati puder suptilnog ružičastog tona, izbjegavajući sve što je previše svijetlo ili intenzivno. Prozirni ružičasti puderi također mogu biti odlična opcija, nudeći nenametljiviji učinak.

Kako biste uključili ružičasti puder za fiksiranje u svoju rutinu, nanesite puder i korektor kao i obično te lagano raspršite ružičasti puder po dijelovima lica kojima je potrebno fiksiranje. Usredotočite se na područja s crvenilom ili aknama i dobro izblendajte kako biste izbjegli oštre linije.

No, djeluje li ružičasti puder za učvršćivanje na tamnoj koži? Jordana: "Uvijek bih preporučila puder boje breskve ili žutog podtona za tamne tonove kože, budući da ti tonovi stvarno nadopunjuju dublji ten. Međutim, prelazak preko već postavljenih podočnjaka s malom količinom ružičastog pudera može dobro funkcionirati na tamnoj koži. Samo bih preporučila eksperimentiranje s različitim tehnikama i prilagodbu onoga što vidite u trendu kako bi vama odgovaralo, jer ne odgovara svaki trend svima."

Za osobe sa srednjim do dubokim tonovima kože, ključno je izbjegavati ružičaste pudere koji su presvijetli ili previše hladnih tonova jer mogu rezultirati pepeljastim ili neprirodnim finišom. Umjesto toga, odlučite se za pudere s toplim podtonovima koji su posebno dizajnirani za srednje do duboke tonove kože.

Kada nanosite ružičasti puder za fiksiranje, usredotočite se na područja koja želite istaknuti, poput područja ispod očiju, hrpta nosa i čela. Malim pahuljastim kistom nanesite lagani sloj pudera i nježno ga izblendajte kako biste postigli besprijekoran izgled.

Dok puder za učvršćivanje ružičaste boje može neutralizirati zelene nijanse, možda neće biti dovoljan za potpuno maskiranje podočnjaka. Kombinacija ružičastog pudera  s drugim tehnikama šminkanja, poput korekcije boje i konturiranja, može pružiti sveobuhvatnije rješenje. Uparivanje ružičastog pudera za fiksiranje s korektorom može pomoći posvijetliti područje ispod očiju i spriječiti zelene nijanse uzrokovane podočnjacima.

Simpatična Tena zna kako razvedriti i najtmurniji zimski dan: Cvjetna suknja poput njezine pravo je osvježenje na špici
Kakva elegancija! Klasično odijelo sjajno je kombinirao uz karirani kaput i efektnu leptir mašnu
Sportska novinarka super spaja ležerno i elegantno: 'S plavom torbicom sam razbila monotoniju, što često radim'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".