Opekline od sunca – što ako ih unatoč SPF-u zadobijete?

Ako ovog ljeta idete na plažu (ili čak samo provodite vrijeme na suncu u vlastitom dvorištu!), pobrinite se da prije svega znate kako izbjeći opekline od sunca – ali i što učiniti ako ih ipak zadobite.
Vidi originalni članak

Ljetni praznici su stigli! Vrijeme je da ostavite svakodnevicu iza sebe i (nadamo se) odvojite malo vremena za opuštanje, uživanje s prijateljima i bijeg od posla ili škole na kratko. Prirodno je da ljudi hrle prema mjestima na obali koja nude sunce, ugodne temperature i morski povjetarac, ali mogu se naći nespremni za intenzivne ultraljubičaste (UV) zrake koje prate taj svima omiljeni krajolik. Opekline od sunca događaju se čak i onima koji redovito nanose SPF, sklanjaju se u hlad i pokušavaju izbjeći te strašne opekline od sunca.

Ako ovog ljeta idete na plažu (ili čak samo provodite vrijeme na suncu u vlastitom dvorištu!), pobrinite se da prije svega znate kako izbjeći opekline od sunca – ali i što učiniti ako ih ipak zadobite.

Prevencija je najbolji lijek
Prije odlaska na plažu, osim nanošenja kreme za sunčanje preporuke su koristiti proizvode širokog spektra SPF-a od 30 ili više kada provodite duže vrijeme na otvorenom — već i kapu, sunčane naočale i prozračnu odjeću kojom se možete zaštititi od jakog sunca. Odgovarajuća zaštita od sunca posebno je važna za djecu i mlade odrasle osobe, budući da je šteta od sunca kumulativna.

Najbolje rješenje za opekline od sunca su emulzije. Zašto emulzije? Jer su laganih tekstura, brzo se upijaju, ne sadržavaju ulja ni sastojke koje zadržavaju toplinu na koži! Tako da najbolja krema protiv opeklina od sunca zapravo je emulzija – a mi vam preporučujemo neoVIDERM!

neoVIDERM emulzija djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, a koji se sastoji od betaglukana, hijaluronske kiseline i alginata, neoVIDERM će obnoviti hidrolipidnu barijeru, vratiti normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiriti opekline i upalne procese, dubinski hidratizirati kožu i ubrzati regeneraciju kožnog tkiva.

Valja dodatno naglasiti kako neoVIDERM emulzija ima djelotvoran učinak i savršeno umiruje kožu i crvenilo nakon depilacija i različitih dermatoloških i estetskih tretmana, opeklina 1. i 2.stupnja, iritacija i osipa kože, uboda insekata površinskih čireva, radioterapije i ostalih indikacija.

neoVIDERM emulziju potražite na www.delmerion.hr i u svim ljekarnama!

Naša poznata dermatologinja o njezi kože nakon sunčanja: 'Ako je došlo do bilo kakvog eritema, kožu bi trebalo hladiti'
Dermatologinja Ivana Prkačin o važnosti zaštite od sunca: 'Većini u Hrvatskoj je dovoljan faktor 30'
Naša poznata dermatologinja otkriva kako očuvati kožu pri visokim temperaturama: 'Najvažnija je pravilna zaštita'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".