Omiljenom zimskom modnom dodatku možete zahvaliti što ste dobili prištiće i akne!

Svi imamo onaj jedan omiljeni šal koji nam služi kao štit od niskih temperatura
Vidi originalni članak

No, ako ste primijetili da zimi imate više problema s kožom lica, možda je to upravo zbog tog omiljenog modnog dodatka. Zimi se češće mogu pojaviti akne uzduž linije čeljusti, po vratu i prsima, pa to možete zahvaliti šalu
Kao i u svakom odjevnom komadu, u tkanini ostaju znoj, prljavština, što uzrokuje promjene na koži. A ako ostavljate šal na stolcu nakon cijelog dana ili ga trpate u torbu, povećavate šanse da ćete na kožu prenijeti još više bakterija. 

Za FEMAIL, liječnica Meryn Patterson rekla je da šalove treba prati redovito kao i odjeću, kako bi izbjegli množenje bakterija. "Ako nosite usku odjeću, koja je nošena prije i nije oprana, ostat će tragova znoja što u dodiru s kožom stvara crvenilo, prištiće i akne", rekla je. 

"Posebno ako se radi o poliesteru. Pamuk je najbolji odabir jer daje koži da diše i znoj lakše isparava." 
Jedino što morate učiniti je oprati šal jednom tjedno i malo pojačati rutinu njege lica. Pravilna njega vrlo je važna, jer ne samo da skidate make up, već i znoj i bakterije, te sprječavate nastanak prištića. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".