Odgovori na najčešće postavljena pitanja vezana za njegu kože lica u izolaciji

Izolacija je sa sobom donijela i nešto drugačiju beauty rutinu, a ovi će vam odgovori zasigurno pomoći u njezi kože
Vidi originalni članak

Vrijeme u izolaciji najbolje je iskoristiti za odmor kože od make upa, no ono na što posebno treba pripaziti je beauty rutina. Elle je objavio najčešća pitanja vezana za njegu kože u izolaciji, a u nastavku ih prenosimo. 

Trebamo li nositi SPF kremu dok smo doma?

Apsolutno da. UVA zrake prodiru kroz prozore pa je zaštita kože obvezna. Ako sjedite blizu prozora, rizik od sunčevih zraka i dalje postoji, a ono uzrokuje preuranjeno starenje kože, u nekim situacijama čak i rak kože, tvrde stručnjaci. Pri odabiru kreme, pobrinite se da krema štiti i od UVA i od UVB zračenja.

U galeriji pogledajte frizure koje su gotove za 5 minuta, a savršene su za izolaciju:

FOTO: Instagram @rejuvenationsalon FOTO: Instagram @grazia_si FOTO: Instagram @jennychohair FOTO: Instagram @ashley_moore_ FOTO: Instagram @_thefab3 FOTO: Instagram @hagel_shop_de

Budući da ne smijemo dodirivati lice, kako napraviti skincare rutinu?

Jednostavno je - potrebno je jako dobro oprati ruke. Prije nego što aplicirate proizvod na lice, pobrinite se da su vam ruke čiste, a nakon tog možete dodirivati lice. Suzdržite se od dodirivanja lica tijekom dana, diranja prištića te trljanja kože.

Trebamo li češće čistiti četkice za make up?

Ovo je razdoblje u kojem se s higijenom treba biti doadtno oprezan, a to se odnosi i na skincare rutinu, kao i na sve što dolazi u kontakt s kožom. Stručnjaci tvrde da mikroorganizmi poput bakterija i virusa mogu dugo živjeti na vlažnim površinama, a istraživanja su pokazala da su četkice i spužvice za make up plodno tlo za razvoj mikroorganizama. Preporučeno je čišćenje četkica nakon svake upotrebe.

Trend za poslije izolacije je boja karamele. Kako izgleda, pogledajte u galeriji:

FOTO: Instagram @joshwoodcolour FOTO: Instagram @johnfriedasalons FOTO: Instagram @windlelondon FOTO: Instagram @johnfriedasalons FOTO: Instagram @hershesons FOTO: Instagram @windlelondon FOTO: Instagram @shangallacher

Možemo li pretjerati s upotrebom maske za lice?

Stručnjaci kažu - limit stvarno postoji. Opuštaju nas, savršene su za spa rutinu u vlastitoj kupaonici, ali stvarno se može dogoditi da ih se previše koristi. Preporučeno je stavljati ih jednom tjedno, a u ovoj situaciji, stručnjaci savjetuju svaki drugi ili treći dan. 

Kakav efekt stres ima na kožu?

Stres može ostaviti znatne posljedice na koži pa su prištići najčešća pojava, a stručnjaci kažu da joj možemo pomoći tako da klasičan čistač lica zamijenimo onim koji sadrži salicilnu kiselinu, beta-hidrokski kiselinu koja uklanja višak ulja s lica i održava pore čistima. 

U videu pogledajte kako oprati kosu po savjetu frizerskih stručnjaka:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".