Obrve iz 90-ih ponovno su in, a stručnjaci otkrivaju vrijedi li ih isprobati i kako ih stvoriti bez čupanja obrva

Danas modeli poput Belle Hadid objavljuju selfije ističući tanke obrve, a trend se ponovno širi u beauty svijetu.
Vidi originalni članak

Ako ste živjeli tijekom 90-9h, sjećate se da su jedan od najvećih beauty trendova bile tanke obrve. Slavne osobe poput Halle Berry i Drew Barrymore bile su glavne trendseterice tankih obrva na crvenim tepisima, a trend je toliko uzeo maha da su bezbrojne obožavateljice čupale svoje obrve gotovo do nule.

Trendovi dolaze i odlaze, a dok su punije, gustije obrve dominirale scenom posljednjih nekoliko godina, trend tankih obrva ponovno se vratio. Bez obzira želite li dobiti izgled bez uklanjanja dlačica ili želite uzeti pincetu i počupati obrve, donosimo savjete dermatologa i vizažista o tome kako isprobati trend, a da kasnije ne požalite. 

Trend tankih obrva iz 90-ih upravo je ono što zvuči, s naglaskom na ekstra tanke linije. U 90-ima su minimalizam i grunge estetika dominirali modom, što je zauzvrat snažno utjecalo na beauty trendove poput tankih obrva, tamnih usana i mat sjenila. Jennifer Aniston, Gwen Stefani i Cindy Crawford sve su imale tanke obrve, među mnogim drugim slavnim osobama iz 90-ih koje su ovaj trend dovele do vrlo popularnog statusa.

Danas modeli poput Belle Hadid objavljuju selfije ističući tanke obrve, a trend se ponovno širi u beauty svijetu. No, mnogi vizažisti upozoravaju da trendovi nisu stvoreni da traju. Stoga je odluka o tome jesu li tanke obrve uopće vaš idealan izgled dobro mjesto za početak prije nego što se upustite u preobrazbu obrva.

Odluka jeste li spremni za trend tankih obrva iz 90-ih ključna je za saznanje trebate li doista počupati obrve. "Kada koristite pincetu za povlačenje i čupanje dlake, obično uklanjate i korijen, odnosno folikulu, dlake", objašnjava certificirani dermatolog Nazanin Saedi. "Kada se dlaka ukloni, morate pričekati da nova dlaka započne svoj grubi ciklus i zamijeniti je. Rast obrva razlikuje se od osobe do osobe, ali tipični ciklus rasta je tri do četiri mjeseca."

Iako je u redu ići na čupanje ako znate da su tanke obrve izgled koji želite, riskirate oštećenje folikula dlake, tako da nema jamstva da ćete obrve moći vratiti u stanje kakvo su bile prije. "S vremenom, redovita ili nepravilna depilacija, pinceta i čupanje mogu oštetiti folikul dlake", napominje Saedi. "Ako je folikul dlake trajno oštećen, spriječit će daljnji rast dlaka."

Dakle, pretjerali ste s čupanjem i ne vidite nikakav rast. Što sad? "Ako ste pretjerano počupali obrve, najbolje je pustiti to područje da se odmori i regenerira", kaže Saedi. "Potičem pacijente na bilo kojem putu rasta dlačica da se dobro brinu o svojoj koži na tom području, bilo da se radi o vlasištu ili obrvama, liječeći upalu i održavajući kožu zdravom i hidratiziranom. To će vam biti od pomoći tijekom putovanja rasta kose. Također možete koristiti lijekove i serume za pomoć u održavanju i promicanju zdrave kose i produljiti ciklus rasta."

Ako ste se ipak odlučili počupati obrve kako biste postigli tanki izgled iz 90-ih, preporučuje se da tome pristupite oprezno uz nekoliko jednostavnih savjeta:

1. Krenite polako
Ako ste zainteresirani za tanje čupanje obrva, idite vrlo polako i počnite uklanjati nekoliko dlačica odjednom prema unutarnjem dijelu obrva gdje obrva ima tendenciju da bude malo punija. Kvalitetna pinceta je imperativ, stoga investirajte u nešto što će vam dati precizan zahvat i čupanje.

2. Posavjetujte se sa stručnjakom za obrve
Ako ste previše sramežljivi da sami isprobate ovaj trend, otiđite do pouzdanog stručnjaka za obrve koji vas može uputiti u pravom smjeru za alate i tehnike. Tako ćete osigurati da su vaše obrve u dobrim rukama i da nećete napraviti greške prilikom čupanja.

3. Prebacite se između povećanog i običnog ogledala
Ovaj je korak ključan jer želite osigurati najbolji izgled svojih obrva, budući da povećana ogledala mogu povećati dlake koje nisu točno vidljive golim okom, što rezultira manjim prekomjernim čupanjem obrva.

I šminkom možete postići izgled tankih obrva, što bi moglo biti rješenje da provjerite sviđa li vam se prije nego što počupate obrve pri korijenu. Stručnjaci su otkrili nekoliko jednostavnih savjeta o tome kako dobiti tanke obrve bez uklanjanja dlačica:

1. Početkajte obrve ravno poprijeko
Počnite koristiti gel za obrve i umjesto da podignete obrve, iščetkajte ih ravno poprijeko kako bi izgledale tanje. Ovo ima smisla jer je većina nas četkala obrve prema gore kako bi izgledale punije.

2. Oblikujte ih preciznom olovkom
Nakon što obrve iščetkate i izgledaju najtanje, preporučuje se upotreba precizne olovke za obrve za sljedeći korak. Za tanje obrve, odlučite se za olovku koja ima precizan i nježan vrh koji vam omogućuje da iscrtate obrve što ravnije. 

3. Vježbajte s posebnim FX proizvodima
Ako trebate stvoriti izgled tankih obrva za kostim ili poseban događaj, možete upotrijebiti nešto poput ljepila koje je sigurno za dlačice i na njega nanijeti puder ili korektor kako biste sakrili dlačice koje ste zalijepili.

Najavljena je nova sezona popularne serije Emily u Parizu: Evo što nas sve očekuje u četvrtoj sezoni!
Odličan par u totalno stajliš kombinacijama: Ona bira trendove, a on klasiku s pomakom!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".